Ρωσία: Αποσύρονται -προσωρινά- δύο ομο/τρανσφοβικά νομοσχέδια

18/11/2020
από
Ρωσία, νομοσχέδιο, ομοφοβία, τρανσφοβία

Συντηρητικοί νομοθέτες απέσυραν δύο νομοσχέδια τη Δευτέρα (16 Νοεμβρίου), αφού αντιμετώπισαν εκτεταμένη κριτική από δικηγόρους και ακτιβίστριες/στές στη Ρωσία.

Εάν εγκρίνονταν τα νομοσχέδια αυτά θα απαγόρευαν το γάμο και την τεκνοθεσία μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και θα εμπόδιζαν τα τρανς άτομα να αναγνωρίσουν νομικά την ταυτότητα του φύλου τους.

Ωστόσο, η απειλή για τα ΛΟΑΤ+ άτομα εξακολουθεί να υφίσταται, με τους νομοθέτες να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αναδιατυπώσουν το νομοσχέδια και να γίνουν δεκτά, σε μια προσπάθεια να πείσουν άλλους εκπροσώπους να ψηφίσουν υπέρ τους, αναφέρει η Moscow Times.

«Και τα δύο σχέδια νόμου αποσύρονται για να βρουν μια έκδοση, την οποία θα αποδεχτούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, εάν είναι δυνατόν», δήλωσε στο Interfax ο γερουσιαστής Andrei Klishas, ο οποίος συνέγραψε ένα από αυτά.

Ο Klishas σημείωσε ότι τα νομοσχέδια «προκάλεσαν πολλές διαμάχες και διαφωνίες μεταξύ του κοινού» , και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι νομοθέτες αποφάσισαν να τα αναδιατυπώσουν.

Ο γερουσιαστής Alexander Bashkin, ο οποίος συνέγραψε το νομοσχέδιο που προσπάθησε να απαγορεύσει σε τρανς άτομα να αναγνωρίσουν νόμιμα την ταυτότητα φύλου τους μαζί με την Yelena Mizulina, δήλωσε: “Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε αυτόν τον κοινό δρόμο, λαμβάνοντας υπόψη έναν μεγάλο αριθμό προτάσεων.”

Πρόσθεσε: «Δε θα έχουμε διαφορές, αντιφάσεις και διαφωνίες».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!