Για το 2020, ο Michael Stokes κυκλοφορεί δύο νέα βιβλία του με fine art φωτογραφίες, που θα αποτελούν τις μεγαλύτερες συλλογές του. Το “Αμαρτωλός ή Άγιος” (Sinner or Saint) και το “Ο γυμνός στρατιώτης μου” (My Naked Soldier).

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει δημοσιεύσει οκτώ βιβλία που αποτελούνται από τη φωτογραφίες-μελέτες της ανδρικής φιγούρας, με σέξι και ερωτική οπτική.

Σήμερα, έχει ξεκινήσει ένα Kickstarter, όπως αναφέρει, για να κυκλοφορήσει τα δύο νέα βιβλία του, «γιατί μου δίνει μια ιδέα για το πόσα βιβλία να εκτυπώσω διατηρώντας το κόστος της έκδοσης χαμηλά, προσφέροντας παράλληλα την καλύτερη τιμή στους πελάτες μου, μαζί με εκπτώσεις. Είναι, επίσης, ένας διασκεδαστικός τρόπος για τους ανθρώπους να παρακολουθούν ένα έργο τέχνης να πραγματοποιείται.»

Σχετικά με το βιβλίο του με τίτλο: «Ο γυμνός στρατιώτης μου» αναφέρει τα εξής:

“Το 2014, υπέγραψα μια συμφωνία με την Taschen Publishing για να εκτυπώσω τη συλλογή μου με φωτογραφίες γυμνών στρατιωτών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με τίτλο, «My Buddy.» Το βιβλίο έγινε διεθνής επιτυχία και το «My Buddy» βρίσκεται σε δεύτερη έκδοση με τις πρώτες εκδόσεις να πωλούνται σήμερα, για πάνω από 140 δολάρια. Αυτές είναι φωτογραφίες που “βρέθηκαν” και που συλλέγω για πάνω από 12 χρόνια κι αυτό το βιβλίο θα περιλαμβάνει μερικές από τις απόλυτα καλύτερες της πρώτης συλλογής μου, μαζί με νέες. Οι 230 φωτογραφίες δε θα έχουν δημοσιευτεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.” 

Δείτε το βίντεο στη σελίδα Kickstarter και σημειώστε ότι οι λογοκριμένες εικόνες θα εμφανίζονται πλήρως στο βιβλίο.

Μια φωτογραφική συλλογή για τις “στιγμές χαλάρωσης” των στρατιωτών του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου