Γνωστός παραολυμπιονίκης έκανε coming out ως τρανς

11/11/2020
από

O Ness Murby, ένας παραολυμπιονίκης που αγωνίζεται για τον Καναδά, έκανε coming out ως τρανς. 

«Είμαι genderqueer, transmasculine και οι αντωνυμίες που χρησιμοποιώ είναι οι he/him και they/them», σχολίασε ο Murby στο Five Rings To Rule Them All podcast. «Είναι τιμή μου, που το λέω αυτό δυνατά».

Ο Murby δεν έχει μιλήσει ποτέ δημοσίως για το ότι ανήκει στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα. Ο Murby γεννήθηκε με περιορισμένη όραση και σήμερα είναι τυφλός, αγωνιζόμενος στην κατηγορία F11 που περιλαμβάνει αθλητές που «έχουν πολύ χαμηλή οπτική οξύτητα ή / και καμία αντίληψη φωτός».

Ο παραολυμπιονίκης, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τρεις διαφορετικές χώρες – Αυστραλία, Ιαπωνία και Καναδά – σε τρία διαφορετικά αθλήματα – γκολφ, powerlifting και Para Athletics – είπε ότι είχε αποφασίσει πως το 2020 θα είναι το έτος που θα μιλούσε για τον πραγματικό του εαυτό. Για τον ίδιο, η κίνηση αυτή έγινε για να βοηθήσει κι άλλα άτομα και σ΄αυτόν.

Δυστυχώς ο Murby αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση, καθώς σύμφωνα με το Outsports, κανένα τρανς άτομο δεν έχει συμμετάσχει ανοιχτά σε Παραολυμπιακούς ή Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Murby έχει ήδη προκριθεί για το Παραολυμπιακούς τον επόμενο χρόνο σε δισκοβολία, και εάν διεξαχθούν οι Αγώνες, είναι πιθανό να είναι ο πρώτος ανοιχτά τρανς αθλητής που θα λάβει μέρος. Αρκετές πιθανότητες έχει και η Valentina Petrillo, τρανς γυναίκα που διαγωνίζεται στον στίβο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!