«The Queer Advantage»: Όλα τα σπουδαία πράγματα που σου δίνει το να είσαι queer

10/11/2020
από

Λίγο μετά την εγκατάστασή του στη Νέα Υόρκη, στα πρώτα μετεφηβικά του χρόνια, ο Andrew Gelwicks ανακάλυψε ότι το να είναι queer δε σημαίνει ότι η ζωή πρέπει να είναι δύσκολη και γεμάτη στεναχώριες.

Απλά, αυτή η συνειδητοποίηση συντάραξε συθέμελα τον κόσμο μου» δήλωσε στο BAZAAR.com. «Ανέτρεψε όλο το σύστημα των πιστεύω μου». Και για να υποστηρίξει αυτό ετοίμασε βιβλίο το οποίο σήμερα κυκλοφορεί με τίτλο «The Queer Advantage».

«Στόχος ήταν να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το αφήγημα, γιατί όποτε μιλάμε για το ότι είναι κάποιος queer, είναι πάντα κουβέντες για αγώνες και δυσκολίες» είπε στο WWD ο Gelwicks, μιλώντας μέσω Zoom από το σπίτι των γονιών του στο Οχάιο. «Και αυτό είναι 100% μέρος της ζωής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα, αλλά τι γίνεται με όλα τα θαυμαστά πράγματα; Όλα τα σπουδαία, απίστευτα, όμορφα, δυνατά πράγματα που σου επιτρέπει και σου δίνει το να είσαι γκέι;» διερωτήθηκε

Andrew Gelwicks

Μεγαλώνοντας στο Σινσινάτι, συνήθιζε να «γκουγκλάρει» αναζητώντας «επιτυχημένους γκέι», ξέροντας ότι ο ίδιος ήταν γκέι, θεωρώντας αυτό ως κάτι αρνητικό και ψάχνοντας παραδείγματα για να αποδείξει στον εαυτό του ότι έκανε λάθος. Κάποια από αυτά τα ονόματα φιγουράρουν τώρα στο βιβλίο, στο οποίο για ένα διάστημα εξωτερικός συνεργάτης περιοδικών και, κυρίως, stylist προσωπικοτήτων παίρνει συνεντεύξεις από μεγάλα ονόματα σε όλους τους κλάδους δραστηριοτήτων για το πώς το ότι ήταν γκέι ήταν κάτι θετικό στη ζωή τους.

Ο 26χρονος σήμερα Gelwicks είχε στο παρελθόν θέσει την πένα του στην υπηρεσία των Out, Huffington Post, Harper’s Bazaar, GQ και Teen Vogue. Προσφάτως έντυσε την Catherine O’Hara (του «Schitt’s Creek») με μαύρη τουαλέτα Valentino με πoύλιες για την κατάκτηση – όπως αποδείχθηκε – βραβείου Emmy στην εικονική απονομή των φετινών βραβείων. Έχει επίσης δουλέψει με όλες σχεδόν, από την ηθοποιό και μοντέλο Barbie Ferreira μέχρι την ακτιβίστρια Ericka Hart.

The Queer Advantage by Andrew Gelwicks

Εδώ και τρία χρόνια ετοίμαζε το βιβλίο. Πήρε συνεντεύξεις από περισσότερα από 50 επιδραστικά πρόσωπα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θέλοντας να απαντήσουν στην ερώτηση «Ανακάλυψαν και αυτοί ότι το να είσαι γκέι είναι κάτι θετικό και ότι είχε θετική επίδραση στη ζωή και την καριέρα τους;» Από τις Billie Jean King, Troye Sivan και Margaret Cho μέχρι τη Shangela και τους Adam Rippon και George Takei, το βιβλίο είναι μια χορωδία φωνών που υμνούν την εξαιρετική δύναμη της queerness.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!