Κανονικά θα γίνει το Sydney Mardi Gras τον Μάρτιο του 2021 | Με μέτρα

09/11/2020
από
COVID-19, Sydney Mardi Gras

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΛΟΑΤΚΙ+ φεστιβάλ στον κόσμο, το Sydney Mardi Gras, με τουρισμό που φέρνει εκατομμύρια έσοδα σε τοπικές επιχειρήσεις, και προσελκύει διεθνείς καλλιτέχνιδες/ες, με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να κατεβαίνει τους δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Η κατάσταση λόγω της πανδημίας

Photo: Sydney Mardi Gras/Ann-Marie Calihanna

Πολλά άτομα αναρωτιούνται, τι θα συμβεί με την εκδήλωση του επόμενου έτους, δεδομένης της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, η Αυστραλία, όπως και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στον περιορισμό του ιού τις τελευταίες εβδομάδες. Είχε μια άνοδο στα περιστατικά τον Μάρτιο και μια δεύτερη τον Αύγουστο, αλλά τώρα έχει πραγματικά ελέγξει τα πράγματα.

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας της, Γκρεγκ Χαντ, δήλωσε ότι η χώρα είχε καταγράψει τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μηδενικών καταγραφών. Οι μόνες περιπτώσεις που καταγράφηκαν ήταν σε ταξιδιώτες και που τώρα έχουν ήδη μπει σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Ωστόσο, η ομάδα του Sydney Mardi Gras επιθυμεί να αποφύγει περιττούς κινδύνους και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να μετεγκαταστήσει την παρέλαση του επόμενου έτους σε μια αθλητική αρένα: Στο περίφημο Sydney Cricket Ground (SCG).

Το Sydney Mardi Gras θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Photo: Sydney Mardi Gras/Jeffrey Feng

Το SCG έχει χωρητικότητα 23.000 ατόμων. Όσες/οι αγοράσουν εισιτήρια μπορούν να παρακολουθήσουν μια παρέλαση ομάδων κοινότητας. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SBS θα μεταδώσει την εκδήλωση ζωντανά, έτσι ώστε οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα να μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Sydney Mardi Gras, Albert Kruger, δήλωσε: «Η Παρέλαση του 2021 μπορεί να φαίνεται διαφορετική από το πώς ήταν στο παρελθόν, αλλά αισθανόμαστε μεγάλη τύχη, που μπορούσαμε να δώσουμε αυτήν την ευκαιρία στις κοινότητές μας, κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

«Η ομάδα του Mardi Gras συνεργάστηκε ακούραστα με τη NSW Health για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων COVID Safe, ώστε να διασφαλίσει ότι το η παρέλαση θα γίνει και είμαστε ενθουσιασμένες/οι από την προοπτική διοργάνωσης της εκδήλωσης στο SCG. Όχι μόνο το SCG βρίσκεται κοντά στο πνευματικό μας σπίτι στην Oxford Street, αλλά παρέχει, επίσης, τον ασφαλέστερο χώρο για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση και να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις της φυσικής απόστασης.

Το θέμα για το φεστιβάλ του Sydney Mardi Gras 2021 θα είναι «Rise»

hoto: Sydney Mardi Gras/Jeffrey Feng

Τα εισιτήρια για την παρέλαση θα κυκλοφορήσουν στις 9 Νοεμβρίου 2020, με τιμή 20 AUS $ για ενήλικες, ή 50 AUS $ για μια ομάδα τεσσάρων ατόμων (δηλαδή περίπου 12 και 30 ευρώ αντίστοιχα).

https://avmag.gr/113873/to-sidnei-tha-filoxenisei-to-world-pride-2023/




Δες και αυτό!