Γκέι ζευγάρι τίμησε τους προγόνους του στον γάμο τους στο Μπρούκλιν

09/11/2020
από

Ο γάμος του Josh Rodriguez και του Wil Cope δεν αφορούσε μόνο τους ίδιους. Ήταν για όλη την κοινότητα.

«Ο γάμος μας ήταν μια αναπαράσταση όλων των ανθρώπων, που δεν μπόρεσαν να παντρευτούν, που δεν μπόρεσαν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, και δεν μπόρεσαν να αγαπήσουν ανοιχτά το άτομο που αγαπούσαν» , είπε ο Rodriguez, ο οποίος παντρεύτηκε τον Cope στις 10 Οκτωβρίου στο Union Pizza Works στο Bushwick του Μπρούκλιν, σύμφωνα με το Out.

Ο Cope, ο οποίος είναι σχεδιαστής, διασκεδαστής, οικοδεσπότης podcast και ένας αυτοαποκαλούμενος «ξεκαρδιστικός γοητευτικός γκέι ράπερ» που ονομάζεται Hi Yello, έκανε πρόταση γάμου στον Rodriguez τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Το ζευγάρι πέρασε αυτές τις διακοπές μαζί με τη μαμά και την οικογένεια του Rodriguez στο Νιου Τζέρσεϋ, ανταλλάσσοντας δώρα τα μεσάνυχτα.

Μόλις όλοι άνοιξαν τα δώρα τους, ο Cope είπε ότι υπήρχε ένα τελευταίο δώρο. «Όλοι ήταν κάπως μπερδεμένοι, γιατί ξεκίνησα αυτήν την ομιλία με το πόσα σήμαινε να είμαστε με την οικογένειά μας, ειδικά τα Χριστούγεννα, και πώς με δέχονταν πάντα» , θυμάται. «Τότε, γονάτισα και του ζήτησα να με παντρευτεί.»

Παρόλο που το ζευγάρι ήταν πάντα έτοιμο να παντρευτεί στην τέλεια ημερομηνία 10-10-2020, η στιγμή πήρε μεγαλύτερη σημασία με την επικείμενη επιβεβαίωση της Amy Coney Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο, που το μέλλον της ισότητας των γάμων θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

«Αυτή η επικείμενη καταστροφή κρυβόταν στη γωνία, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να παντρευτούμε όσο μπορούμε» , ο Rodriguez, πρώην διευθυντής λιανικού εμπορίου μικρής επιχείρησης, κεριών, βοτάνων. «Ας ελπίσουμε ότι τίποτα δε θα συμβεί και θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας.» 

Πριν γίνει νόμιμη η ισότητα του γάμου, ο Cope δεν το έβλεπε να συμβαίνει στη ζωή του. «Τώρα να, είμαστε στην άλλη πλευρά, και παντρεύτηκα με την αγάπη της ζωής μου σε αυτό το σημείο, όπου τα πάντα είναι ξανά όπως πρέπει, γι’ αυτό ήμασταν ακόμη πιο ανυπόμονοι να το κάνουμε φέτος και να μοιραστούμε αυτές τις φωτογραφίες ως παράδειγμα για άτομα που δεν το έχουν δει, γιατί ξέρω ότι εγώ δεν το είχα δει» , λέει.

Για τον Cope, ο οποίος είναι Μαύρος, και ο Rodriguez, Δομινικανής, Αφρο-Λατινικής καταγωγής, ήταν πρωταρχικής σημασίας να τιμήσουν τους προγόνους τους και τους Μαύρους, και Λατίνους κουήρ ανθρώπους από το παρελθόν που δεν μπορούσαν να παντρευτούν.

Ένας «πίνακας προγόνων», με εκλεκτής ποιότητας φωτογραφίες ηλικιωμένων γκέι ζευγαριών, που δεν μπορούσαν να να κάνουν coming out, αποτίει φόρο τιμής σε όσους ήρθαν πριν από αυτό και έπρεπε να κρατήσουν την αγάπη τους μυστική. Το τραπέζι κράτησε επίσης χώρο για τους συγγενείς τους που δεν μπορούσαν να είναι εκεί.

Οι δύο ήταν «αυστηροί» για την αισθητική τους από την αρχή. Αρχικά, εμπνεύστηκαν από τη συλλογή “Ebonics” του φθινοπώρου/χειμώνα του 2015 της Wales Bonner, η οποία περιελάμβανε κοχύλια cowrie, κρυστάλλινα headpieces και ελεφαντόδοντο και λευκά κομμάτια διακοσμημένα με κοσμήματα και κρύσταλλα. Στη συνέχεια, αργότερα εκείνο το έτος, ερωτεύτηκαν το cowrie shell headpiece, που φορούσε η Beyoncé στο μουσικό βίντεο για το «Spirit». Έφτασαν στον σχεδιαστή, Lafalaise Dion, γνωστό ως «Queen of Cowries», για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα headpieces για τους ίδιους. Και τις μάσκες στολισμένες με κοχύλια cowrie, ανέθεσαν στον σχεδιαστή Luis Peralta της Peralta Aesthetic που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Όπως σημείωσε ο Cope κατά τη διάρκεια των όρκων του, αυτός δεν ήταν μόνο ο πρώτος γάμος του με Μαύρα γκέι άτομα, αλλά ο πρώτος γάμος του για γκέι άτομα γενικά, ο οποίος ελπίζει ότι μπορεί να εμπνεύσει άλλους και να αναζωογονήσει την μαύρη queer αγάπη. «Υπάρχει αλήθεια στο ρητό: «Είναι δύσκολο να είσαι αυτό που δεν μπορείς να δεις», λέει. «Ξέρω ότι το να ζεις την αλήθεια και να τη μοιράζεσαι με τον κόσμο επηρεάζει ελπίζουμε στους ανθρώπους».

* Όλες οι φωτογραφίες είναι των Aaron Wilson και Rock Jennings.




Δες και αυτό!