Oμόφυλα ζευγάρια για πρώτη φορά σε έναν μαζικό στρατιωτικό γάμο στην Ταϊβάν

30/10/2020
από

Κυματίζοντας σημαίες ουράνιου τόξου και ρίχνοντας δάκρυα χαράς, δύο ομόφυλα ζευγάρια στην Ταϊβάν παντρεύτηκαν την Παρασκευή σε έναν μαζικό γάμο που φιλοξενήθηκε από τον στρατό, σε μια κίνηση άλλο ορόσημο για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα της Ασίας.

Η Ταϊβάν βρίσκεται αρκετά μπροστά σε σχέση με τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στην Ασία και έγινε η πρώτη χώρα που επέτρεψε τους γκέι γάμους τον Μάιο του 2019.

Σχεδόν 200 ζευγάρια παρέλασαν σε μια στρατιωτική βάση στη βόρεια κομητεία Taoyuan, πριν ανταλλάξουν όρκους σε μια υπαίθρια τελετή. Ανάμεσά τους ήταν δύο γυναίκες μέλη του στρατού.

“Αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον στρατό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπολοχαγός Τσεν Γινγκ-χουσάν, ντυμένη με τη στολή του στρατού.

“Ελπίζω ότι περισσότερα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα βγουν μπροστά. Ο στρατός είναι ανοιχτός και όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στην αγάπη”, πρόσθεσε η 27χρονη.

“Η αγάπη μας δεν είναι διαφορετική από οποιοδήποτε ετερόφυλο ζευγάρι”, δήλωσε η 26χρονη Λι Λι-τσεν, ντυμένη με ένα παραδοσιακό λευκό φόρεμα.

“Είμαστε εδώ σήμερα με την ελπίδα ότι περισσότερα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα πάρουν μέρος στον επόμενο (μαζικό γάμο).”

Η Ταγματάρχης Γουανκ Γι και η σύντροφός της Μενγκ κυματίζουν σημαίες ουράνιου τόξου καθώς ποζάρουν με την οικογένεια μπροστά από ένα θωρακισμένο όχημα.

“Είναι υπέροχο να βλέπεις την πρόοδο στον στρατό”, δήλωσε η Μενγκ, προσθέτοντας ότι είναι “περήφανη” που η σύζυγός της υπηρετεί στον στρατό.

Οι φωτογραφίες των δύο ζευγαριών έγιναν viral μετά τη δημοσίευσή τους στη σελίδα του στρατού στο Facebook νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με συγχαρητήρια μηνύματα από όλη την Ταϊβάν.

Τρία ζευγάρια του ίδιου φύλου σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε μαζικό γάμο που διοργανώθηκε από το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία πέρυσι, αλλά αποχώρησαν μετά από τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η χώρα έχει γίνει πιο προοδευτική όσον αφορά στα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, ενώ η Ταϊπέι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας της Ασίας.

Πέρυσι, η Ταϊβάν έγραψε ιστορία με τους πρώτους νόμιμους γκέι γάμους στην περιοχή, αφού το κοινοβούλιο ψήφισε τον σχετικό νόμο.

Πάνω από 4.000 ζευγάρια έχουν παντρευτεί από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος.




Δες και αυτό!