Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν θα έπρεπε να είναι αποτελεί είδηση τον 21ο αιώνα. Παρόλ΄αυτά όλα και περισσότερα άτομα κάνουν coming out, προσπαθώντας να μιλήσουν ανοιχτά για θέματα που αφορούν στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα. 

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του διεθνή διαιτητή από τη Νορβηγία, Τομ Χάραλντ Χάγκεν, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

«Ήρθε η ώρα να πω ότι είμαι γκέι. Μόνο θετικά πράγματα θα έρθουν από αυτό. Για μένα, ήταν πάντα ένα εντελώς φυσικό μέρος της ζωής μου», δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Glamdalen.

Η συνέντευξη κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά ένα από ομοφοβικό περιστατικό που σημειώθηκε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στη Νορβηγία, στον οποίο συμμετείχε Χάγκεν.

Πιο συγκεκριμένα, ένας παίκτης αποκάλεσε τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας “αδερφή”.

Ο 44χρονος διαιτητής δήλωσε έκπληκτος από το πλήθος μηνυμάτων που δέχθηκε από ανθρώπους που συνδέονται με το ποδόσφαιρο.

Ο Χάγκεν συγκαταλέγεται στους 3 κορυφαίους στο νορβηγικό ποδόσφαιρο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι να είχαν τα @ρχίδι@ και μερικοί δικοί μας διαιτητές, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, γενικά αθλητές, να βγουν μπροστά και να πουν άφοβα ότι είναι γκέι, από του να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και να φοβούνται και τον ίσκιο τους. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με καλλιτέχνες, που ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Βγέστε από τη ντουλάπα ρεεε…

Comments are closed.