Γιώργος Καπουτζίδης: “Η χώρα μου αρνείται το δικαίωμα να αποκτήσω παιδί”

20/10/2020
από
Ενώπιος Ενωπίω, Γιώργος Καπουτζίδης, Νίκος Χατζηνικολάου

Καλεσμένος στην εκπομπή του ANT1 «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ’ όλης της ύλης, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Όμως, αυτό που ξεχώρισε από τα λεγόμενά του είναι η τοποθέτησή του σχετικά με το μέλλον του και το αν σκέφτεται κάποια στιγμή να κάνει οικογένεια. Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε απλά ότι πιθανά αν θελήσει θα το κάνει, χωρίς ωστόσο, να παραβλέψει καθόλου το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που του αρνείται αυτό το δικαίωμα, τόσο στον ίδιο όσο και σε όλα τα ομοφυλόφιλα άτομα.

Σχετικά με τη δημιουργία οικογένειας είπε χαρακτηριστικά:

“Όταν είσαι 13 και 14 και 15 βλέπεις μόνο σκοτάδι, δεν βλέπεις κάποια προοπτική, ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Στην πορεία μεγαλώνοντας κι όσο εξελίσονται τα πράγματα κι όσο αλλάζουν τα πράγματα, αρχίζεις και σκέφτεσαι ότι: “Ναι, θα μπορούσα να κάνω και οικογένεια. Ναι, θα μπορούσα ίσως να έχω και παιδί.”  Δεν ξέρω αν είναι το θέλω μου. Αν θελήσω, θα το κάνω πραγματικότητα. Φυσικά, ζω σε μία χώρα η οποία δε μου δίνει αυτό το δικαίωμα. Δε με απασχολεί όμως αυτό. Εγώ θα το καταφέρω. Κι αν χρειαστεί να φύγω από αυτήν τη χώρα -που πολύ αγαπάω- και να πάω κάπου αλλού, όσο αυτή η χώρα αρνείται να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους πολίτες της, εγώ θα το κάνω παρόλα αυτά.” 

Ακόμη πρόσθεσε:

“Αλλά νιώθω ότι είμαι σε μια φάση, όπου στα επόμενα δύο χρόνια θα το δω λίγο πιο ξεκάθαρα το μέλλον μου. Ευτυχισμένος θέλω να είμαι. Δε θέλω να είμαι τόσο πολύ στην τηλεόραση. Αλλά αν είμαι στην τηλεόραση, αυτό που βλέπετε στο γυαλί να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα, αυτό θέλω να πετύχω.” 

Η καραντίνα τον βρήκε στην Αίγινα

“Η καραντίνα με βρήκε στην Αίγινα, οπότε το βίωσα τελείως διαφορετικά. Ήμουν με τον σύντροφό μου, τότε, εκεί και με τη γειτόνισσά μου, με την οποία γίναμε καταπληκτικοί φίλοι μέσα σε αυτήν τη διαδικασία. Λέω “τον σύντροφό μου τότε” γιατί τώρα δεν έχω δεσμό. Αλλά, ήταν δύο άνθρωποι που υπήρχαν δίπλα μου, με βοήθησαν και θέλω να πιστεύω κι εγώ αυτούς, αλλά όλο αυτό ήταν πιο ανθρώπινο, σε μια μικρή κοινωνία που έβλεπες ήλιο, θάλασσα και περπατούσες στο βουνό.” 

Δείτε τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=KvxxQ4BnnUs

https://avmag.gr/116066/sto-polychromo-myalo-toy-giorgoy-kapoytzidi/




Δες και αυτό!