Ως μέρος μιας νέας σειράς τεσσάρων βίντεο που συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), ο Daniel Howell συνεργάστηκε με τους δημιουργούς περιεχομένου του Attitude και με youtubers LGBTQ θεματολογίας γενικότερα για να μοιραστούν συμβουλές και κόλπα που τους βοηθούν να παραμείνουν ψυχικά υγιείς και χαρούμεν@.

Αφού αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού στα κοινωνικά μέσα και δυσκολίες στον ύπνο, το τρίτο μέρος της σειράς απεικονίζει τον 29χρονο Dan να συζητά για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την παρενόχληση και τη γενική δυσφορία στο Διαδίκτυο με τις/τους YouTubers Corey Schultz, EmiSalida, Justin ‘King of Reads’, Jessica Kellgren-Fozard, Dion Yorkie Sebb Argo και Jamie Rutter.

Η αντιμετώπιση διαδικτυακών παρενοχλήσεων – ή ακόμα και αυτών στην πραγματική ζωή – είναι κάτι που όλ@ι μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είχαν να αντιμετωπίσουν” , λέει ο Dan.

“Είναι ασφαλές να πούμε ότι ως ένα άτομο που έχει περάσει όλη του τη ζωή στο Διαδίκτυο, έχω δει κάποια πράγματα. Απλώς, πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι είστε έγκυρ@, δεν κάνετε τίποτα κακό ενοχλώντας όλες/ους αυτές/ούς απλά και μόνο επειδή υπάρχετε.” 

“Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε μία παρενόχληση είναι απλώς να τις/τους βάλετε στη σίγαση. Να τις/τους αφήσετε να φωνάζουν στο κενό, καθώς ξεκινάτε την ημέρα σας. Είναι μια αίσθηση πανίσχυρη.” 

Ο Dan δίνει μερικές συμβουλές σχετικές με το πώς να αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους περιστατικά:

  • Τα ιδιωτικά μηνύματα είναι λιγότερο επιθετικά και μπορεί να οδηγήσουν σε πιο ήρεμη συνομιλία.
  • Δεν είναι δική σας ευθύνη να αντιμετωπίσετε τη μισαλλοδοξία των ανθρώπων.
  • Το να προσκαλέσεις ανθρώπους να εκφράσουν την άποψή τους είναι πολλές φορές το μεγαλύτερο σοκ που μπορείς να τους προσφέρεις.
  • Ορισμένες κακοποιητικές συμπεριφορές αντισταθμίζουν τις ανασφάλειες των ίδιων ατόμων.
  • Το να ακολουθείς τη δική σου διαδρομή πολλές φορές αφοπλίζει τους ανθρώπους.
  • Το ότι ένα άτομο ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι κακοποιητικό.
  • Εάν μία κακοποιητική άποψη δεν έχει πιθανότητες να αλλάξει, απομακρυνθείτε από όλο αυτό.