Γαλλία: Ταραχές σε αντι-ΛΟΑΤ διαδήλωση με αφορμή φιλί ομόφυλων ζευγαριών

15/10/2020
από
φιλί, αντι-ΛΟΑΤ, Γαλλία

Αντι-ΛΟΑΤ+ διαμαρτυρία κατέληξε σε διαμάχη, όταν δύο ομόφυλα ζευγάρια φιλήθηκαν στη Γαλλία, με τη γαλλική αστυνομία να αναγκάζεται να παρέμβει, όταν δύο ομόφυλα ζευγάρια δέχτηκαν επίθεση από έναν βίαιο όχλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivier Corsan (@oliviercorsan) στις

Το Σάββατο (10 Οκτωβρίου), η ομάδα La Manif Pour Tous (LMPT) έκανε μία διαμαρτυρία ενάντια σε έναν νόμο περί βιοηθικής που προάγει ιατρική βοήθεια αναφορικά με τη γέννηση σε όλες τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των ομόφυλων ζευγαριών. Μέθοδοι όπως η παρένθετη μητρότητα, η τεχνητή γονιμοποίηση και η γονιμοποίηση in vitro είναι προς το παρόν διαθέσιμες μόνο σε παντρεμένες, ετεροφυλόφιλες γυναίκες.

Όταν εκατοντάδες κόσμου διαδήλωσε μπροστά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Παρίσι, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν στη μάχη για να αντιμετωπίσουν το μίσος κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων, ανταλλάσσοντας ένα απλό φιλί.

φιλί, Γαλλία, αντι-ΛΟΑΤ

«Εκείνη την ημέρα, θέλαμε να κάνουμε μια δράση για όλους. Πλησιάσαμε στο βάθρο. Ένα τρίτο άτομο ήταν εκεί για να κινηματογραφήσει τη δράση» , εξήγησε ένας από τους ακτιβιστές, ο Alexandre, στην Liberation.

Λίγες στιγμές μετά το φίλημα, το πλήθος ξέσπασε σε μια τρομακτική φιλονικία, με τον Alexandre και τον σύντροφό του Richard να περιβάλλεται γρήγορα από διαδηλωτές και να ρίχνονται βίαια στο έδαφος από την ομάδα ασφαλείας της LMPT.

«Είχαμε ελάχιστο χρόνο για να αρχίσουμε να φιλιόμαστε, όταν σχεδόν ακαριαία η υπηρεσία ασφαλείας έπεσε πάνω μας. Έπεσα κάτω, το άτομο που τραβούσε βίντεο, επίσης» , είπε ο Alexandre.

Όσο με κρατούσε ακινητοποιημένο στο έδαφος ο αξιωματικός ασφαλείας «προσπάθησε να με στραγγαλίσει» , είπε στο TÊTU. Βλέποντας αυτό, ο Richard του έριξε μπουνιά, οπότε η γαλλική αστυνομία παρενέβη και έβγαλε γρήγορα το ζευγάρι από το κοινό.

«Η αστυνομία έφτασε για να μας χωρίσει» , είπε ο Richard. «Στην πραγματικότητα, έσωσαν τη ζωή μας και δεν το λέω συχνά για τους μπάτσους… Μας πήραν έξω και μας προστατεύουν από την υπηρεσία ασφαλείας.» 

Δύο γυναίκες που φιλήθηκαν, επίσης, απομακρύνθηκαν από τη συγκέντρωση με λιγότερο βίαιο τρόπο.

Οι συγκλονιστικές σκηνές τραβήχτηκαν στην κάμερα από τον φωτογράφο Olivier Corsan, ο οποίος μοιράστηκε τις φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα.

Η ασφάλεια ισχυρίστηκε: “Δεν ήταν το φιλί που έθεσε το πρόβλημα. Πριν φιληθούν, προσπάθησαν να αβέβουν στο βάθρο. Η ασφάλεια παρενέβη μόνο, επειδή προσπάθησαν να ανέβουν στο βάθρο και στη συνέχεια ανέλαβε η αστυνομία.” 

Αυτή η κατηγορία αμφισβητείται από το ζευγάρι, κάτι που υποστηρίζεται και από το βίντεο του περιστατικού.

Η γαλλική αστυνομία όταν ρωτήθηκε για διευκρίνιση από το TÊTU, είπε: «Η παρέμβαση της αστυνομίας έλαβε χώρα, όταν παρατηρήθηκαν διαταραχές στη δημόσια τάξη, λόγω της παρουσίας αντιδιαδηλωτών, οι οποίοι δε δήλωσαν τη διαδήλωσή τους.» 

Ο Alexandre το αρνείται, επίσης, υποστηρίζοντας ότι ένα αθώο φιλί δεν πρέπει να είναι υποκινητική πράξη.

«Αυτό που λέει η διεύθυνση της αστυνομίας είναι ψευδές» είπε. «Δύο άντρες που δίνουν ένα φιλί σε δημόσιο χώρο δεν είναι αντιδήλωση, δεν πρόκειται να ζητήσουμε από την αστυνομία την άδεια για να φιλήσουμε ο ένας τον άλλον!» 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!