Το πρώτο τρένο Pride του Ηνωμένου Βασιλείου που στελεχώνεται από ΛΟΑΤ+ άτομα ενέπνευσε έναν μηχανικό σιδηροδρόμων να κάνει coming out ως αμφιφυλόφιλος.

τρένο, Pride

Το τρένο Avanti West Coast Pride ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο με ένα σχέδιο που ενσωματώνει όλα τα χρώματα της συμπεριληπτικής σημαίας του Pride.

Η εταιρεία ξεκίνησε έναν δημόσιο διαγωνισμό για την ονομασία του τρένου – και ο νικητής ανακοινώθηκε την Κυριακή, που ήταν κι η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out (11 Οκτωβρίου).

Ο μηχανικός σιδηροδρόμων Edward Hitchon Godfrey ανακοινώθηκε ως νικητής του διαγωνισμού με την ονομασία του «Progress» .

Ο Hitchon Godfrey μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία, ως προς το πώς το ίδιο το τρένο του Pride τον βοήθησε να κάνει δημόσια coming out ως αμφιφυλόφιλος και να αγκαλιάσει τη θέση του στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

«Ως νέος μηχανικός που εισήλθε στη βιομηχανία τρένων πριν από πέντε χρόνια, με εντυπωσίασε η έντονη αντίθεση ανάμεσα σε μια σχετικά προοδευτική βιομηχανία που εμφανιζόταν στην επιφάνεια και στη μισαλλοδοξία που εκφράστηκε στο παρασκήνιο» , δήλωσε ο Hitchon Godfrey.

 «Το Trainbows, το Pride Trains και τα πρόσφατα γεγονότα μου έδωσαν -ως έναν κλειστό αμφιφυλόφιλο άνδρ – ένα αίσθημα υποστήριξης μέσα στον κλάδο που μου αρέσει, να κάνω coming out στην εργασία μου και να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις. Η νίκη μου σε αυτόν τον διαγωνισμό έχει παγιώσει την αίσθησή μου στο πού ανήκω και έδωσε πραγματική ώθηση στην εμπιστοσύνη μου στην ταυτότητά μου.” 

“Για μένα, το όνομα “Progress” ενσαρκώνει τόσο μια γιορτή για το πού πρέπει να φτάσουμε ως βιομηχανία όσο και ως κοινωνία, αλλά και την αναγνώριση ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί – ότι πρέπει να γίνουν ακόμη.” 

Το όνομα δεν ήταν αρχικά δική του ιδέα, αλλά προήλθε από έναν ακτιβιστή και εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο που ονομάζεται Charley. Ωστόσο, όταν έγινε viral το όνομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε γνωστό με το όνομα του Hitchon Godfrey, επειδή συνδέθηκε και με το coming out του.

Εκείνος είπε ότι το τρένο του Pride, και η διαδικασία επιλογής του ονόματος, του έδωσαν «μια πραγματική αίσθηση υπερηφάνειας και με έκανε προσωπικά να αισθάνομαι πιο ευπρόσδεκτος στον κλάδο στον οποίο εργάζομαι ως μη-στρέιτ άτομο.» 

 «Μπορεί να είναι πολύ κουραστικό να βρίσκεσαι σε ένα ετεροκανονικό περιβάλλον όλη την ώρα και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις αυτές τις λωρίδες φωτός να τρέχουν πάνω και κάτω στο δίκτυο – είναι υπέροχο» , είπε.

Η Sarah Copley, εκτελεστική διευθύντρια της Avanti West Coast, είπε ότι ήταν «χαρούμενη» με το όνομα «Progress» που επιλέχθηκε για το τρένο Pride.

“Μέσα σε μια μέρα από την έναρξη του διαγωνισμού, μια διαδικτυακή καμπάνια άρχισε να ζητά το όνομα να είναι το «Progress» , επισημαίνοντας την ευρύτερη αγάπη της  ΛΟΑΤ+ κοινότητας για το Pride Train και την αναγνώριση της προόδου που σημειώνουμε σχετικά με την ποικιλομορφία και την ένταξη.” 

Αποκάλυψε ότι η καμπάνια έλαβε 1.500 συμμετοχές για το διαγωνισμό, αλλά το “Progress” ήταν η “σαφής επιλογή” για την κριτική επιτροπή, η οποία βρήκε την ιστορία του Hitchon Godfrey πολύ συγκινητική.

«Ακούμε συνεχώς τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και τις κοινότητες που υπηρετούμε για να διασφαλίσουμε ότι η στρατηγική μας για την ποικιλομορφία και την ένταξη είναι σχετική. Το «Progress» είναι ένα σύμβολο της δέσμευσης της Avanti West Coast να ζει περήφανα και να υποστηρίζει το Pride 365 ημέρες το χρόνο.»