Λος Άντζελες: Επίθεση σε τρανς γυναίκα με μαχαίρι από συμμορία ανδρών

08/10/2020
από
Φωτογραφία της Daniela Hernandez | Εικόνα από Trans Latin@ Coalition

Μια τρανς γυναίκα στο Λος Άντζελες επιβίωσε από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από μια συμμορία ανδρών, οι οποίοι τη μαχαίρωσαν 16 φορές και της έκοψαν τον λαιμό.

Η κατάσταση της Daniela Hernandez, 42 ετών, είναι σταθερή, ενώ η αστυνομία αναζητάει τους δράστες, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως έγκλημα μίσους.

Η Hernandez καθόταν σε ένα παγκάκι στο πάρκο MacArthur κοντά στις 9:30 μ.μ. την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, όταν περικυκλώθηκε από μια ομάδα τεσσάρων με πέντε ανδρών.

Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες της είπαν “Κάτι στα πλαίσια του ‘Δε θέλουμε γκέι στα πάρκα μας’”.

Ο ομάδα ατόμων άρχισε να φωνάζει ομοφοβικές βρισιές προς το μέρος της, και μια γυναίκα που συνόδευε την ομάδα των ανδρών ήταν αυτή που της έκοψε τον λαιμό.

“Δεν ξέρουμε ακριβώς γιατί, αλλά γνωρίζουμε ότι ήταν επειδή ήταν τρανς” , δήλωσε η Bamby Salcedo, πρόεδρος της ομάδας TransLatin@ Coalition.

“Ήρθε σε αυτή τη χώρα τρέχοντας μακριά από τη βία που βίωνε στη χώρα της, στο El Salvador, μόνο και μόνο για να έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και παραλίγο να πεθάνει” σχολίασε στο LA Times.

Η ομάδα περιέγραψε την Hernandez ως μια “σημαντική και πολύτιμη εθελόντρια” η οποία εργάζεται με φιλανθρωπίες παρέχοντας καθημερινά φαγητό σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η επίθεση ανάδειξε για ακόμα μια φορά τη σοκαριστική βία που δέχεται η τρανς κοινότητα στο Los Angeles. Μια μέρα μετά την επίθεση δεκάδες άτομα μαζεύτηκαν στο πάρκο για να συμμετέχουν στην εκδήλωση #Justice4Daniela που δημιουργήθηκε.

“Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για τις/τους τρανς ηγέτιδες/ες μας που βρίσκουν το κουράγιο να συσπειρώσουν την κοινότητα και να μιλήσουν… για να σταματήσουν τη βία” , δήλωσε ο James Wen από το Los Angeles Transgender Advisory Council.

“Πρέπει σαν κοινωνία να γίνουμε καλύτερες/οι, και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο, όταν ενωνόμαστε μαζί και φέρνουμε συμμάχους μαζί, που μπορούν να ακούσουν ο ένας τον άλλον και να δουλέψουν στο να βρουν λύσεις” .

https://avmag.gr/130363/choris-telos-i-epidimia-dolofonion-trans-atomon-stis-ipa-31-thymata/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!