Michelle Ramos: H 30η τρανς γυναίκα που δολοφονείται στην Αμερική

06/10/2020
Φωτογραφία της Michelle Ramos | LGBTQ Portland Facebook

Η φοιτήτρια νοσηλευτικής Michelle Ramos Vargas είναι το 30κοστό τρανς άτομο που δολοφονείται στην Αμερική γι’ αυτήν τη χρονιά και το 6ο τρανς άτομο που δολοφονείται στο Πουέρτο Ρίκο.

Η Vargas είναι 30η τρανς γυναίκα, το σώμα της οποίας έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμό. Βρέθηκε στο San German του Πουέρτο Ρίκο τα ξημερώματα της Τετάρτης (30 Σεπτεμβρίου).

Το Human Rights Campaign (HRC) δήλωσε ότι η Vargas είναι τουλάχιστον η 30η τρανς γυναίκα που δολοφονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσα στο 2020 – παρόλα αυτά δηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερος.

Πολλά τρανς και gender non-conforming άτομα γίνονται misgender μετά τον θάνατό τους, κάνοντάς το δυσκολότερο να εντοπιστούν οι θάνατοί τους από τους διάφορους φορείς και Μ.Κ.Ο.

Η Vargas ήταν στα μέσα των 30 και σπούδαζε νοσηλευτική στο Ponce Paramedic College, ενώ δούλευε και σαν μπαργούμαν.

Σύμφωνα με το Associated Press, η τοπική αστυνομία ερευνά τον θάνατο προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Ο Πουερτορικανός ΛΟΑΤ+ ακτιβιστής Pedro Julio Serrano άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που δεν παίρνει στα σοβαρά τη βία που δέχονται τα κουίρ άτομα στην περιοχή.

“Μας παραβιάζουν, μας κυνηγάνε και μας δολοφονούν όσο η Wanda Vazquez [κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο] και η κυβέρνηση επιλέγει να μην κοιτάει αλλού” , είπε ο Serrano.

“Ο ρατσιμός, η τρανσφοβία και ο μισογυνισμός παίζουν πολύ συχνά ρόλο στους θανάτους των τρανς και gender non conforming ατόμων, ειδικά των μη λευκών γυναικών” .

Η Tori Cooper από το Human Rights Campaign δήλωσε: “Τουλάχιστον τρεις τρανς γυναίκες σκοτώθηκαν σε λίγότερο από δύο εβδομάδας. Αυτός ο βαθμός βίας – ο οποιοσδήποτε βαθμός- δεν είναι αποδεκτός. Δεν κάνουμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα τρανς και gender non conforming άτομα, ειδικά τις τρανς γυναίκες” .

https://avmag.gr/130086/akoma-mia-dolofonia-trans-gynaikas-stin-ameriki-espase-to-persino-rekor/




Δες και αυτό!