Το νέο παιχνίδι Χάρι Πότερ φαίνεται, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις και αναρτήσεις της Warner Bros Games, ότι δε σχετίζεται με την J.K. Rowling.

Ακόμα και μετά τη συνεργασία με τη GLAAD, ένα στέλεχος της Warner Bros. πιστεύει ότι “μπορεί να μη συμφωνεί” με την αντι-τρανς ρητορική της Rowling, αλλά “έχει το δικαίωμα να την εκφράζει” .

Αμετανόητη J.K. Rowling

Εδώ κι έναν χρόνο, η J.K. Rowling παρέμεινε σταθερή και αμετανόητη στα τρανσφοβικά της σχόλια. Χρησιμοποιεί, επίσης, το Twitter για να προωθήσει τη ρητορική της. Πρόσφατα προσκάλεσε τον κόσμο σε ένα διαδικτυακό κατάστημα που πουλά τρανσφοβικά αυτοκόλλητα.

Αυτό έβαλε πολλούς ανθρώπους που σχετίζονται με τη συγγραφέα – ή τα μέσα που δημιουργήθηκαν από το έργο της – στο προσκήνιο είτε να καταδικάσουν τις δράσεις της είτε να σταθούν στο πλευρό της. Αυτό καλείται τώρα να κάνει και η Warner Bros. (WB) Interactive, η οποία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το βιντεοπαιχνίδι Hogwarts Legacy το 2021.

To Hogwarts Legacy, 2021

Το νέο παιχνίδι Χάρι Πότερ ξεκίνησε να ετοιμάζεται ως ιδέα το 2017, όταν η Avalanche Software εξαγοράστηκε από την WB της Disney και δημιούργησε την Portkey Games μόνο για την κατασκευή νέων παιχνιδιών Χάρι Πότερ. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι σε κονσόλα που θα κυκλοφορήσει.

ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριες/στές, άτομα που αγαπούν τον Χάρι Πότερ, ακόμη και προσωπικό της WB έχουν εκφράσει ανησυχίες για την τελευταία αυτή κυκλοφορία. Ο Πρόεδρος της WB Interactive, David Haddad, έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες σε μια συνεδρία Q&A της εταιρείας με υπαλλήλους αυτήν την εβδομάδα. Μία από τις απαντήσεις του Haddad σε ερώτηση που σχετίζεται με τα σχόλια της Rowling κοινοποιήθηκε στη συνέχεια σε δημοσιογράφους.

«Ενώ η JK Rowling είναι ο δημιουργός του Χάρι Πότερ, και του δίνουμε ζωή με τη δύναμη της Portkey… σε πολλά μέρη, είναι επίσης ιδιώτης πολίτης» , ισχυρίστηκε ο Haddad. “Αυτό σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να εκφράσει την προσωπική της γνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.”

Ο Haddad κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ίσως να μη συμφωνώ μαζί της και ίσως να μη συμφωνώ με τη στάση της [για] μια σειρά θεμάτων, αλλά μπορώ να συμφωνήσω ότι έχει το δικαίωμα να διατυπώσει τις απόψεις της» .

Αντιδράσεις από ακτιβιστικούς κύκλους

Ο Haddad, που δεν ασχολήθηκε με τη «γνώμη» της Rowling, δεν ικανοποίησε τα περισσότερα τρανς άτομα, εκείνα που ασχολούνται με την ακτιβιστική δράση και αυτά που καταγγέλλουν τα σχόλιά της. Ορισμένα ήδη δεσμεύονται να μην το αγοράσουν και κάποια υποστηρίζουν ότι το «μολυσμένο» παιχνίδι δεν πρέπει καν να κυκλοφορήσει.

Αργότερα, τον ρώτησαν σχετικά με τη διασφάλιση της διαφορετικότητας και της ένταξης στη δημιουργία του παιχνιδιού. Σημείωσε, ότι συνεργάζονται με οργανισμούς ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Jason Schreier, ανέφερε μια συνομιλία που είχε με τον «διευθυντή της εκπροσώπησης των τρανς media της GLAAD» , χωρίς να αναφέρει το όνομά του, επί του παρόντος είναι ο Nick Adams.

Η J.K. Rowling δεν εμπλέκεται άμεσα στη δημιουργία του παιχνιδιού

Σε μια ενημέρωση των ήδη δημοσιευμένων Συχνών Ερωτήσεων – που μόλις προστέθηκαν στον ιστότοπο της WB Games σήμερα το πρωί – η εταιρεία τόνισε ότι «Η J.K. Rowling δεν εμπλέκεται άμεσα στη δημιουργία του παιχνιδιού “και ότι “αυτό δεν είναι μια νέα ιστορία από την J.K. Rowling.”

Προσθέτουν, «ωστόσο, το εξαιρετικό της γράψιμο είναι το θεμέλιο όλων των έργων στον κόσμο των μάγων» .

Η ίδια εξακολουθεί να κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για τα δικαιώματα δημοσίευσης, και πληρώνεται ανάλογα. Βέβαια, η WB δεν έχει διευκρινίσει εάν θα λάβει δικαιώματα από το παιχνίδι ή όχι.