«Μπλόκαρα τα μαχαιρώματα που είχαν στόχο την καρδιά και το λαιμό μου» 

01/10/2020
από
μαχαιρώματα, κομμωτής, gender non-conforming
Gabriel Flores

Αυτός ο κομμωτής μπορεί να χάσει την ικανότητα να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του, όμως απέφυγε μαχαιρώματα μοιραία ακόμη και για τη ζωή του, που στόχευαν στο λαιμό και την καρδιά του.

Ένας gender non-conforming κομμωτής έχει μοιραστεί μία οδυνηρή ιστορία του, για τη στιγμή που τρεις άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να τον σκοτώσουν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Gabriel Flores λέει ότι οι τρεις επιτιθέμενοι προσπάθησαν να τον μαχαιρώσουν στην καρδιά και στο λαιμό. Κι ενώ γλίτωσε τη ζωή του, την ίδια στιγμή διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει τα προς το ζην ως κομμωτής και στιλίστας.

μαχαιρώματα, κομμωτής, gender non-conforming
Gabriel Flores

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου κοντά στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού στη Νότια Αμερική.

Ο Flores, ο οποίος χρησιμοποιεί ανδρικές αντωνυμίες, είναι ένα ανοιχτά gender non-conforming άτομα, σύμφωνα με την τοπική τρανς κοινότητα.

Αναφέρεται ότι οι δράστες παρατήρησαν την έκφραση φύλου του και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν, όχι απλώς να τον κλέψουν.

«Μπλόκαρα τα μαχαιρώματα που είχαν στόχο την καρδιά και το λαιμό μου.» 

Ο Flores δήλωσε ακόμη: «Τρεις νεαροί άνδρες από τη Βενεζουέλα με πλησίασαν, ενώ με είχαν ήδη σταμπάρει για περίπου 10 λεπτά, όσο περίμενα το λεωφορείο. Σε μια στιγμή απόσπασης της προσοχής μου και παράλληλα φόβου για τον κακόβουλο και μισητό τρόπο που με κοίταζαν, ένιωσα ότι με πλησίαζαν» .

Η επίθεση

Στη συνέχεια του επιτέθηκαν λεκτικά και έπειτα έβγαλαν ένα «μαχαίρι ειδικά για σφάξιμο χοίρου» ή ένα μαχαίρι με μακρά λεπίδα, κάτι τέτοιο. «Χωρίς καν να ζητήσουν να τους παραδώσω τα πράγματά μου, τα οποία υπέθεσα ότι ήθελαν, ένας από αυτούς προχώρησε στο να θέλει να με μαχαιρώσει στην περιοχή της καρδιάς και του λαιμού μου.

«Με σκοπό να προστατέψω τη ζωή μου, υπερασπίστηκα ενώ κάποιος προσπάθησε να με μαχαιρώσει, οι άλλοι πήραν τα υπάρχοντά μου από μένα.

“Για να αποφύγω τον θάνατό μου, μπλόκαρα τα μαχαιρώματα που κατευθύνθηκαν στην καρδιά και το λαιμό μου με τα χέρια μου, τα οποία δέχτηκαν όλη τη βία της στιγμής. Όλα αυτά συνέβησαν σε δευτερόλεπτα. Αν δεν είχα αμυνθεί με τα χέρια μου, να πιάσω τη λεπίδα του μαχαιριού, δε θα ήμουν ζωντανός.”

Ο Flores δεν μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του. Λαμβάνει θεραπεία και οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τη χρήση των χεριών του. Ωστόσο, δεν είναι σίγουροι αν θα είναι σε θέση να το καταφέρουν, επειδή έχουν κοπεί οι τένοντές του.

Ο ίδιος δηλώνει ακόμη: «Οφείλω τη ζωή μου στα χέρια μου και πάνω απ’ όλα στα δάχτυλά μου, που τώρα δεν μπορώ να κινήσω.» 

Επιπλέον μπορεί να χάσει τα προς το ζην:

“Είμαι αφοσιωμένος στο κομμωτήριο, το στυλ και τώρα, δε θα μπορώ καν να επιστρέψω στη δουλειά μου εάν χάσω εντελώς την κινητικότητα των δακτύλων μου, ή ακόμη αν χάσω εντελώς τα δάχτυλά μου. Δεν ξέρω πώς θα τελειώσει αυτό.”

Έκκληση για βοήθεια

Εν τω μεταξύ, ο Flores έχει μοιραστεί φωτογραφίες των τραυματισμών του στα χέρια του.

LGBT+ ακτιβιστικές οργανώσεις από την Trans Center of Quito, Silhouette X Association and National Platform μέχρι την Trans Revolution Ecuador, ζητούν έρευνα σχετικά με την επίθεση.

Επιπλέον, ζητούν από τους ανθρώπους να κάνουν απευθείας δωρεές στον Flores. Χρειάζεται χρήματα για να υποστηρίξει τη χειρουργική επέμβαση, να κάνει φυσικοθεραπείες και να συνεχίσει τα φάρμακα.

Οι δωρητές μπορούν να συνεισφέρουν απευθείας μέσω της Western Union χρησιμοποιώντας το όνομα Gabriel Israel Flores Fuentes με αριθμό ταυτότητας 1727140111.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!