Ellen Potter: Τρανς γυναίκα αλλάζει το όνομα που μοιραζόταν με τον γνωστό μάγο

30/09/2020
από

Μια τρανς γυναίκα, η Ellen Potter κατάφερε και άλλαξε το όνομά που μοιράζονταν με τον πολύ γνωστό μάγο παιδικών βιβλίων της τρανσφοβικής δημιουργού J.K. Rowling.

Μέσα από ένα tweet που έγινε viral η 24χρονη Βρετανίδα, η οποία μένει στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε αναφέροντας την J.K. Rowling:

“Γεννήθηκα με το όνομα Harry Potter, πριν από την έκδοση των βιβλίων, είναι απλά μια σύμπτωση αλλά ήταν αρκετά δύσκολο να περάσεις την ζωή σου έχοντας ένα διάσημο όνομα. Όπως και να έχει εγκρίθηκε η αλλαγή του ονόματός μου”.

Το tweet της σύντομα έγινε viral έχοντας χιλιάδες likes και retweets από αρκετούς χρήστες που είδαν την αλλαγή του ονόματός της σαν βάλσαμο στην σειρά τρανσφοβικών tweet και δηλώσεων που είχε εξαπολύσει η δημιουργός της σειράς.

Η Ellen δήλωσε στο Pinknews:

“Η Joanne ήταν ένα είδωλό μου από την παιδική μου ηλικία, που διαμόρφωσε με αρκετούς τρόπους την ζωή μου. Είναι τόσο δύσκολο να την βλέπω να μετατρέπεται σε ένα άτομο που αντιτίθεται σθεναρά στην ταυτότητά μου, και αυτή πολλών άλλων φαν του Harry Potter”.

Γεννημένη ένα χρόνο πριν τα βιβλία κυκλοφορήσουν και ξεκινήσει όλη αυτή η φρενίτιδα, η ζωή της Ellen διαμορφώθηκε από αυτά. Οι συμμαθητές της της συμπεριφέρονταν λες και ήταν κάποιο επώνυμο άτομο, πιθανοί εργοδότες της νόμιζαν ότι τους κάνει πλάκα. Πέρασε αρκετά χρόνια εμφανιζόμενη σε στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε άρθρα εφημερίδων λόγο του πολύ γνωστού ονόματός της.

πηγή: Pinknews

“Μεγάλωνα μαζί με τον χαρακτήρα”, δήλωσε η Ellen, “Υποθέτω τόσο εγώ όσο και ο χαρακτήρας ήμασταν διάσημοι από νεαρή ηλικία απλά λόγω των περιστάσεων της γέννησής μας, έτσι ένιωθα μια συνάφεια με τον χαρακτήρα”.

“Είναι πολύ απελευθερωτικό να είμαι επιτέλους η Ellen νομικά. Ποτέ δεν ένιωσα ότι το όνομα ‘Harry Potter’ ήμουν εγώ”.

“Πάντα είχα μια πιο χαλαρή σύνδεση με το όνομα του χαρακτήρα, ποτέ δεν το ένιωθα σαν το όνομά μου και αντ’ αυτού ένιωθα ότι ήταν το όνομα ενός μάγου που οι άνθρωποι συσχέτιζαν με εμένα”.

“Το μόνο πράγμα που με στενοχωρεί είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να απαλλαγώ από το deadname μου από την στιγμή που είναι παντού.”

“Το Ellen βγαίνει από τον χαρακτήρα Ellen Ripley της Sigourney Weaver από την ταινία του 1979 του Ridley Scott, Alien, αγαπημένος μου χαρακτήρας και ταινία, κράτησα το αρχικό μου επώνυμο”.

Φωτογραφία της Ellen Potter | Εικόνα: Pinknews

Σχετικά με της τρανσφοβικές δηλώσεις της J.K. Rowling η Ellen δήλωσε:

“Αυτό που πραγματικά πονάει πιστεύω είναι ότι στο Harry Potter πάντα ένιωθες ότι ήταν ένα ασφαλές μέρος για τα ΛΟΑΤ+ άτομα”.

“Αλλά με την πρόσφατη συμπεριφορά, δεν φαίνεται ασφαλές μέρος πλέον, μην αναφέρω άλλες προβληματικές αλληγορίες στα βιβλία.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!