Κάποια πράγματα για το pissing που καλό θα ήταν να γνωρίζεις

28/09/2020
από

Kατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής σε ερεθίζει η σκέψη του pissing ή της ούρησης; Aς το κάνουμε όσο πιο safe γίνεται.

-Τα φυσιολογικά ούρα είναι ακίνδυνα και χωρίς παθογόνα μικρόβια, όταν ο άνθρωπος είναι υγιής. Για την ακρίβεια, δεν είναι αποστειρωμένα αλλά άσηπτα, έχουν δηλαδή τα φυσιολογικά μικρόβια της περιοχής (φυσιολογική χλωρίδα) σε ισορροπία ποσότητας/ποιότητας μικροβίων που διασφαλίζουν την υγεία, ώσπου να φτάσουν στην ουρήθρα. Εκεί μπορεί να μολυνθούν από τοπικά μικρόβια της ουρήθρας που νοσεί και να εξέλθουν μολυσμένα.

-Μπορούν ακόμα και να καταπωθούν ή να έρθουν σε επαφή με τη βλεννογόνο του πρωκτού, αν προέρχονται από έναν εντελώς υγιή άνθρωπο. Mια καλή ερώτηση εδώ είναι ποιος γνωρίζει στην πραγματικότητα το ιατρικό status του κάθε παρτενέρ και ανα πάσα στιγμή.

-Ορισμένες φορές, στην ουροδόχο κύστη υπάρχουν εγκατεστημένες φλεγμονές από μικρόβια (ουρολοιμώξεις) και τα ούρα είναι δύσοσμα από την παρουσία μικροβίων. Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν τα ούρα έρθουν σε επαφή με τον βλεννογόνο του στόματος, των ματιών ή του πρωκτού του άλλου ατόμου, μπορούν να του μεταδώσουν τα μικρόβια της φλεγμονής.

-Όταν υπάρχει πέτρα στα νεφρά και γενικώς στην διαδρομή των ούρων μπορεί να υπάρξει εσωτερικός μικροτραυματισμός και εσωτερική μικροαιμορραγία των οργάνων της διαδρομής των ούρων. Ανάλογα με την ποσότητα αίματος (ροζ απόχρωση ούρων), αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης HIV. Υπάρχει σίγουρα αυξημένη πιθανότητα της μετάδοσης Ηπατίτιδας Β σε ανεμβολίαστους (που μεταδίδεται μέχρι 100 φορες ευκολότερα απ’ ότι ο HIV). Αυξάνεται επίσης η πιθανότητα μετάδοσης σύφιλης, βλεννόρροιας, κονδυλωμάτων, έρπητα, χλαμυδίων και τριχομονάδων καθώς επίσης και μετάδοση κυτταρομεγαλοïού (CMV).

-Η σωματική καθαριότητα και οι κανόνες υγιεινής καλό είναι να τηρούνται πάντοτε, όπως άλλωστε και σε κάθε άλλη σεξουαλική συνεύρεση. Άτομα που συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια, καλό είναι να εξετάζονται για ΣΜΝ συχνά, καθώς επίσης και να φροντίζουν ώστε να διενεργούνται γενικές εξετάσεις και καλλιέργεια ούρων.

-Μέριμνα θα πρέπει να λαμβάνεται επίσης για την κατάλληλη περίσταση, ως προς την προστασία των επίπλων (καναπές, στρώμα, κρεβάτι, κλινοσκεπάσματα) για την αποφυγή ζημιών στον περιβάλλοντα χώρο ή ακόμη να συστήνεται από τους λάτρεις του σπορ η χρήση της καμπίνας του ντους ή της μπανιέρας.

από το σελίδα του Μy Checkpoint στο Facebook




Δες και αυτό!