Τα επαναλαμβανόμενα τρανσφοβικά σχόλια της JK Rowling σχολίασε η διάσημη ΥουΤuber Gigi Gorgeous.

H Gorgeous, η οποία έχει κάνε coming out ως τρανς μίλησε πρόσφατα στο TMZ.

“Ο Χάρρυ Πότερ σήμαινε κάτι για εμένα και τώρα δε σημαίνει τίποτα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο, το TMZ ρωτά την Gigi Gorgeous για την απόφαση της Rowling να προωθήσει ένα κατάστημα που πουλά τρανσφοβικά εμπορεύματα, όπως κονκάρδες και μπλουζάκια με κακοποιητικές για τα τρανς άτομα φράσεις.

“Η J.K. Rowling είναι μια εμβληματική συγγραφέας και παραγωγός ταινιών … αλλά στα μάτια μου τώρα είναι νεκρή επειδή δεν τιμά την κοινότητά μου και τους ανθρώπους που αποκαλώ οικογένεια”, είπε η Gigi.

Πρόσφατα η Rowling κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο το οποίο έχει δεχτεί κριτική για την απεικόνιση ενός τρανς χαρακτήρα, τον οποίο χαρακτήριζε ως “ασταθή και επιθετικό” .

Το Troubled Blood είναι το πέμπτο βιβλίο της J.K. Rowling με τον Cormoran Strike, το οποίο το υπογράφει με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Για όσα από εσάς δεν το γνωρίζετε ο  Robert Galbraith είναι ένας πάρα πολύ γνωστός “επιστήμονας” που ειδικεύεται στη θεραπείας μεταστροφής και θεωρείται ο “πατέρας” αυτής της αισχρής “μεθόδου”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με την ίδια λογική, δεν πρέπει να μας αρέσουν τα ποιήματα του Έζρα Πάουντ, τα έργα του Κνουτ Χάμσουν, ο Ρίχαρντ Στράους και πολλοί άλλοι. Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρανσφοβική Ρόουλινγκ, όμως συνεχίζουμε να αγαπάμε Χάρι Πότερ. Και ελπίζουμε να καταλάβει το λάθος της η συγγραφέας και να το αναγνωρίσει δημοσίως.

Comments are closed.