Ο Κιτ Χάρινγκτον μεγάλωσε σε ένα ουδέτερο ως προς το φύλο περιβάλλον

24/09/2020
από

Ο Κιτ Χάρινγκτον μίλησε ανοιχτά για την ανατροφή του και για το πώς μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον, που οι έμφυλες διακρίσεις δεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο. 

Το αστέρι του Game of Thrones αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Telegraph ότι η μητέρα του, η θεατρική συγγραφέας Deborah Jane Catesby, δεν επέμεινε σε στερεότυπους ρόλους φύλου, όταν μεγάλωσε τον ίδιο και τον αδελφό του John.

Ζήτησα έναν Action Man και πήρα μια κούκλα – όλο αυτό ήταν από πολύ νωρίς βασισμένο στην ιδεολογία της έλλειψης στερεοτύπων. Κάτι που ασπάστηκα κι εγώ.”

Ο Kιτ Χάρινγκτον δεν χρειάζεται άλλους αρρενωπούς ήρωες.

Ο 33χρονος μίλησε επίσης για τις απόψεις του σχετικά με την τοξική αρρενωπότητα, αποκαλύπτοντας ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην αναπαραγωγή στερεοτυπικών “ηρωικών” χαρακτήρων, όπως ο ήρωας του Game of Thrones, Jon Snow.

Αισθάνομαι ότι οι άνδρες συναισθηματικά έχουν ένα πρόβλημα, ένα εμπόδιο, το οποίο προήλθε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που μεταβιβάστηκε από παππού σε πατέρα“, είπε.

Δεν μιλάμε για το πώς νιώθουμε γιατί δείχνει αδυναμία, γιατί δεν θεωρείται αρκετά αρρενωπό.”

Έχοντας απεικονίσει στην οθόνη έναν άνδρα που ήταν σιωπηλός, που ήταν ηρωικός, νιώθω προχωρώντας μπροστά πως αυτός είναι ένας ρόλος που δεν θέλω να παίξω πια.

Δεν είναι αρρενωποί οι ρόλοι που ο κόσμος χρειάζεται να έρθει σε επαφή πολύ πιο συχνά.

Ο Χάρινγκτον πρωταγωνίστησε πρόσφατα στη σειρά Criminal του Netflix και σύντομα θα εμφανιστεί στην ταινία Eternals της Marvel.

Το 2018, η Παγκόσμια Έρευνα για την Πρώιμη Εφηβεία ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο το φύλο μαθαίνεται και ενισχύεται μεταξύ των προ-εφήβων σε 15 χώρες.

Σύμφωνα με το CNN, τα ευρήματά της έρευνας έδειξαν ότι τα στερεότυπα φύλου που επιβάλλονται πολιτιστικά οδηγούν σε προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας σε παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 ετών. Τα κορίτσια βρέθηκαν πιο πιθανό να εκτεθούν σε σωματική και ψυχική βία, και τα αγόρια σε τοξικά χαρακτηριστικά, κατάχρηση ουσιών και αυτοκτονία.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!