Stonewall: Εννέα δικηγορικές εταιρείες κορυφαίες ΛΟΑΤ εργοδότριες για το 2020

21/09/2020
από
Stonewall

Στο πλαίσιο της λίστας του Stonewall αναγνωρίζοντας οι προσπάθειες δημιουργίας εργασιακών χώρων χωρίς αποκλεισμούς, εννέα δικηγορικές εταιρείες ξεχώρισαν.

Το ΛΟΑΤ φιλανθρωπικό ίδρυμα Stonewall ανακοίνωσε σήμερα 17 «Top Global Employers» για το 2020, και πάνω από τις μισές συμμετοχές είναι δικηγορικά γραφεία.

Οι εργοδότριες στη λίστα, αντιπροσωπεύουν εκείνες τις εταιρείες που έχουν προχωρήσει «πάνω και πέρα για να καθιερώσουν την ισότητα των ΛΟΑΤ» στον χώρο εργασίας, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Ο ετήσιος κατάλογος καταρτίζεται με βάση το «Global Workplace Equality Index» , ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης, με κριτήρια όπως εκπαίδευση, συμμετοχή του προσωπικού, πολιτικές και ηγεσία.

Οι δικηγορικές εταιρείες που ξεχώρισαν

Οι δικηγορικές εταιρείες που διακρίθηκαν για τη δέσμευσή τους για την ισότητα στην απασχόληση των ΛΟΑΤ ατόμων είναι, με αλφαβητική σειρά, οι εξής:

Allen & Overy, Baker McKenzie, Bryan Cave Leighton Paisner, Dentons, Freshfields, Herbert Smith Freehills, Hogan Lovells, Pinsent Masons και Simmons & Simmons.

Τρεις από τις εταιρείες έλαβαν βραβεία σε αναγνώριση των προσπαθειών συμμετοχής τους. Ο Igor Ostrowski της Dentons αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιος ανώτερος ηγέτης για την υποστήριξη της νομικής δράσης κατά της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Polska και της διανομής αυτοκόλλητων που έγραφαν «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤ+» σε πόλεις σε όλη την Πολωνία. Το δίκτυο Allen & Overy’s A&Out κατέκτησε το βραβείο Global LGBT Network, ενώ η Baker Mckenzie κέρδισε το βραβείο Global Trans Inclusion.

Η Nancy Kelley, διευθύνουσα σύμβουλος της Stonewall, δήλωσε:

«Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει προς την ισότητα των ΛΟΑΤ ατόμων δεν ήταν ποτέ πιο εύθραυστη. Επομένως, μας εμπνεύει να βλέπουμε το έργο που κάνουν οι κορυφαίες παγκόσμιες εργοδότριες εταιρείες μας για την προστασία και την υποστήριξη του προσωπικού των ΛΟΑΤ ατόμων σε ορισμένα εξαιρετικά δύσκολα περιβάλλοντα. Γνωρίζουμε ότι το να κατακτήσουμε αυτό το δικαίωμα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ζωτικής σημασίας – ειδικά επειδή δεν προχωρούν όλα τα μέρη του κόσμου με τον ίδιο ρυθμό.” 

Άλλες κορυφαίες εργοδότριες που εμφανίστηκαν στη φετινή λίστα ήταν οι Accenture, BP, Fidelity International, GSK, HSBC, NatWest, Vodafone και Zurich Insurance.

https://avmag.gr/129360/oi-desmeyseis-tis-proedroy-tis-eyropaikis-epitropis-gia-ta-loat-zitimata-stin-eyropi/




Δες και αυτό!