Ο CEO του Netflix, Reed Hastings, αποκάλυψε ότι ΛΟΑΤΚΙ+ σειρές και ταινίες είναι διαθέσιμες στη Σαουδική Αραβία λόγω ενός “ενοχλητικού συμβιβασμού” που αναγκάστηκε να κάνει.

Η λογοκρισία ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου είναι κάτι το συνηθισμένο στη Σαουδική Αραβία, η οποία πριν λίγους μήνες είχε απαγορεύσει την ταινία της Disney, Onward, εξαιτίας της λεσβιακής σχέσης που απεικόνιζε.

Τώρα ο Hasting αποκάλυψε στο CNN ότι τον Ιανουάριο του 2019, η Netflix συμφώνησε να αφαιρέσει ένα επεισόδιο του κωμικού (από την Αμερική) Hasan Minhaj, με τίτλο Patriot Act, από την πλατφόρμα του στην Σαουδική Αραβία, λόγω του ότι παραβίαζε την νομοθεσία τους “επειδή ασκούσε κριτική στον πρίγκιπά τους Mohammed bin Salman”.

Ο Hasting δήλωσε: “Ήταν μια αρκετά δύσκολη απόφαση. Καταλήξαμε να κρατήσουμε το επεισόδιο στην Σαουδική Αραβία στο Youtube και όχι στο Netflix.”

“Ήταν ενοχλητικός συμβιβασμός, δεν ήταν κάτι που το επεξεργαστήκαμε εύκολα ή ελαφριά. Αλλά, νομίζω ότι ήταν καλή κίνηση”.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Σαουδική Αραβία, όπου τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινές όπως φυλάκιση, βασανιστήρια ή και ακόμα θανατική ποινή με βάση τους θρησκευτικούς νόμους της χώρας.

Οι επιθέσεις είναι επίσης πολύ συνηθισμένες ενώ οι αρχές είναι γνωστό ότι κυνηγούν ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους.