Non-binary υπάλληλος κερδίζει υπόθεση τρανσφοβίας κατά της Jaguar

17/09/2020

Ένα non-binary άτομο κέρδισε τη δίκη ενάντια στην Jaguar Land Rover. H δίκη χαρακτηρίζεται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επεκτείνει την προστασία της Equality Act νομοθεσίας, σε non-binary και genderfluid άτομα.

Το άτομο R. Taylor υποστήριξε ότι υποστεί κακοποίηση και έλλειψη υποστήριξης από την ίδια την εταιρία, λόγω της ταυτότητας φύλου του, ακούγοντας καθημερινά στη δουλειά “προσβολές και κακοποιητικά αστεία” , ενώ του απαγόρευσαν την είσοδο στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εργασιακή νομοθεσία του 2010, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από διακρίσεις στην εργασία βάση πολλών χαρακτηριστικών, μεταξύ άλλων, του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

Η επιχειρηματολογία της εταιρίας ήταν ότι η Jaguar Land Rover μπορούσε να κάνει διάκριση στα non-binary άτομα, καθώς η νομοθεσία που προστατεύει τους εργαζομένους δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή, υποστηρίζοντας ότι ο όρος “επαναπροσδιορισμός φύλου ισχύει μόνο σε άτομα που έχουν κάνει φυλομετάβαση στο δίπολο των φύλων, άντρας και γυναίκα” .

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο έκανε ξεκάθαρο ότι “το φύλο είναι ένα φάσμα” και ότι “χωρίς αμφιβολία” στην προστασία περιλαμβάνονται άτομα που ποικίλουν ως προς την ταυτότητα φύλου τους, ή στην έκφρασή τους.

Επίσης, το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι το επιχείρημα της Jaguar Land Rover “ήταν αβάσιμο” και ότι το άτομο που εργαζόταν εκεί είχε αντιμετωπίσει: “συνεχή κακοποίηση” εξαιτίας της ταυτότητας φύλου του.

Η απόφαση του δικαστηρίου κατέληγε:

“Αυτό το δικαστήριο για την απασχόληση, θεωρεί σκόπιμο να αποζημιώσει -το άτομο- για τις επιβαρυντικές βλάβες σ’ αυτή την υπόθεση, τόσο για την αντιμετώπιση του ενάγοντος, όσο και για την αναίσθητη στάση της άλλης πλευράς, για τον τρόπο υπεράσπισης στην όλη διαδικασία” .

Το άτομο Lui Asquith, νομικός διευθυντής του Mermaids δήλωσε: “Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση που ελπίζουμε να καθησυχάσει όλα τα Non-binary εργαζόμενα άτομα, ότι τα δικαστήρια μας θα επιμένουν στο να τα σέβονται και να τα προστατεύουν στο εργασιακό περιβάλλον.”

“Αποφάσεις σαν κι αυτή, είναι ένα μεγάλο βήμα ως προς την αναγνώριση των non-binary ατόμων στην ευρύτερη κοινωνία” .

Το Stonewall χαιρέτησαι αυτήν την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την “ιστορική για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των non-binary και genderfluid ατόμων” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!