‘Εδιωξαν τον γκέι γιο τους | Ο αδελφός του έπαψε να τους στηρίζει οικονομικά

16/09/2020
από

Ένας 24 χρόνος άντρας αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του στο reddit, στην οποία περιγράφει το πώς σταμάτησε να στηρίζει τους γονείς του οικονομικά, όταν εκείνοι αποφάσισαν να πετάξουν τον 16χρονο γκέι αδερφό του στον δρόμο, εν μέσω πανδημίας.

Ο άντρας γράφει στην ιστορία του:

“Είμαι ένας 24χρονος άντρας προγραμματιστής, προερχόμενος από μια αραβική μουσουλμανική χώρα. Μετακομίσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς μου, όταν ήμουν 5 χρονών και ο μικρότερος αδερφός μου γεννήθηκε εδώ. Τώρα, είναι 16.

Πριν από έναν χρόνο, ο αδερφό μου μου έκανε coming out ως γκέι. Δε μου προκάλεσε έκπληξη, πάντα είμαστε κοντά με τον αδερφό μου. Μεγαλώσαμε σε μια πόλη που στην πλειοψηφία της υπήρχαν λευκά άτομα και τον αδερφό μου τον πείραζαν συχνά σαν παιδί, επειδή είναι Άραβας, και επιπροσθέτως είναι πολύ ντροπαλός και ήσυχος, οπότε ήμουν το μοναδικό άτομο, που ο αδερφός μου μου εμπιστευόταν πράγματα όσο μεγαλώναμε. Γνώριζα ότι είναι γκέι χρόνια τώρα, αλλά τον περίμενα να μου το πει, όποτε αυτός αισθανόταν άνετα.

Όταν μου το είπε φυσικά και ήμουν υποστηρικτικός. Του είπα ότι θα τον αγαπάω πάντα και θα τον στηρίζω και ότι ανυπομονώ να γνωρίσω τον γαμπρό μου κάποια μέρα, στα αστεία. Ο αδερφός μου έκλαψε και με αγκάλιασε.

Οι γονείς μας παρόλα αυτά είναι αρκετά ομοφοβικοί. Είναι στα εβδομήντα τους και είναι στη σύνταξη. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρα τους το πέρασαν πίσω στη χώρα τους και δε μάζεψαν κανένα απόθεμα στην Αμερική, λόγω οικονομικών περιορισμών. Ζούμε στο σπίτι τους, αλλά εγώ είμαι αυτός που φέρνει το ψωμί και βγάζω καλά λεφτά από τη δουλεία μου ως προγραμματιστής. Η δουλειά μου δεν απαιτεί φυσική παρουσία, οπότε ευτυχώς έχω γλυτώσει από τις αρνητικές οικονομικές επιδράσεις της πανδημίας.

Χθες, ο αδερφός μου αποφάσισε να κάνει coming out στους γονείς μας. Προφανώς, αυτό δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής, αλλά κάτι το οποίο πέρασε αρκετό χρόνο να το σκέφτεται.

Οι γονείς μας δεν αντέδρασαν καλά. Αρνήθηκαν να ασχοληθούμε μαζί του για το οτιδήποτε και τον αποκλήρωσαν. Όχι μόνο αυτό, το πέταξαν και έξω από το σπίτι τους. Μένει μαζί με έναν από τους φίλους τους. Οι γονείς μου αρνούνται να αλλάξουν μυαλά και γνωρίζοντας τις παραδόσεις των ατόμων από όπου προέρχομαι δε νομίζω ότι ποτέ θα αλλάξουν γνώμη.

Ως απάντηση, είπα στους γονείς μου ότι δε θα τους στηρίζω πλέον οικονομικά. Έχω επικοινωνήσει με εταιρίες που βρίσκουν διαμερίσματα και αποφάσισα να φύγω και να μετακομίσω μαζί με τον αδερφό μου. Βγάζω καλά λεφτά οπότε δεν είναι πρόβλημα το να βρω ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια.

Δε νομίζω ότι αυτό είναι μια αμφιλεγόμενη κίνηση, αλλά οι συγγενείς μας, ακόμα και αυτοί στην Αμερική, με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι είμαι μ*****ς που ξέγραψα τους γονείς μου εν μέσω πανδημίας. Η απάντησή μου ήταν ότι έδιωξαν τον αδερφό μου εν μέσω πανδημίας. Δεν τον αφήνω στον δρόμο ό,τι και να γίνει, πόσο μάλλον σε μια πανδημία. Λοιπόν Reddit, είμαι όντως μ*****ς;

Οι χρήστες του μέσου έσπευσαν να υποστηρίξουν τον 24χρονο λέγοντάς του ότι καλά έκανε και σταμάτησε να στηρίζει οικονομικά τους γονείς του.

Ένας χρήστης μάλιστα τόνισε ότι “είναι παράνομο να πετάξεις από το σπίτι σου τον 16χρονο γιο σου, είτε με πανδημία, είτε όχι”.

Ένας άλλος τον συμβούλεψε να τους προσφέρει μερικά λεφτά ως αντάλλαγμα για να πάρει την κηδεμονία του αδερφού του και όλα του τα χαρτιά, καθώς μπορεί να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή του με το να αρνηθούν να δώσουν το πιστοποιητικό της γέννησής του, τον ιατρικό του φάκελο, και όλα τα υπόλοιπα.

Εμείς πάντως έχουμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα υποστηρικτικά αδέρφια σαν κι αυτόν!

https://avmag.gr/128275/gkei-antres-apantoyn-pote-katalaves-oti-eisai-gkei/




Δες και αυτό!