Περισσότερα από 60 ΛΟΑΤ+ άτομα δολοφονήθηκαν στην Κολομβία τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020

0
48

Τουλάχιστον 63 μέλη της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας σκοτώθηκαν στην Κολομβία τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την καταγραφή των οργανώσεων.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν 17 τρανς γυναίκες, 12 γκέι άνδρες, 6 λεσβίες και 1 τρανς άνδρας. Τα υπόλοιπα θύματα ανήκουν επίσης στο ΛΟΑΤΙ+ φάσμα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, οι οργανώσεις ανέφεραν συνολικά 388 περιπτώσεις βίας εναντίον ΛΟΑΤΙ+ ατόμων. Ο αντίστοιχος αριθμός για όλο το 2019 ήταν 309.

Από τις 388 περιπτώσεις οι 36 αφορούσαν σε επιθέσεις από αστυνομικούς

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις έχουν επιδεινωθεί, ενώ τα εμπόδια στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη αυξήθηκαν», δήλωσαν οι οργανώσεις.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για να σταματήσει τη βία λόγω προκατάληψης και να καταπολεμήσει τις θεσμικές διακρίσεις που επηρεάζουν αυτήν την κοινότητα σε όλους τους τομείς και χώρους».

Η πρωτεύουσα της Κολομβίας σημείωσε τους περασμένους μήνες υψηλά ποσοστά κακοποίησης τρανς ατόμων, εξαιτίας του μέτρου του lockdown που όριζε πως οι άνδρες και οι γυναίκες της πόλης μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους σε ξεχωριστές ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.