Μέλη του Ευρωβουλίου στα rainbow για την Πολωνία | Έκκληση προς την Ε.Ε.

16/09/2020
Μέλη του Ευρωβουλίου, Πολωνία, διαμαρυρία

Μέλη του Ευρωβουλίου ντύνονται στα rainbow για να δείξουν την υποστήριξή του στην κουίρ κοινότητα της Πολωνίας, και ζητούν την ενεργό δράση της Ε.Ε.

Μέλη του Ευρωβουλίου ντύθηκαν στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να προτρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει ενεργό δράση και να ερευνήσει τη ραγδαία αύξηση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ εξτρεμισμού στην Πολωνία.

Κόκκινο έχει χτυπήσει το κύμα μίσους στην Πολωνία, όπου πολιτικά πρόσωπα, από το ακροδεξιό κυβερνών κόμμα έχουν εξαπολύσει πόλεμο στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας μέσω μιας σειράς επιθέσεων, προκειμένου να χτυπήσουν την “γκέι ατζέντα” .

Εικόνα από: Intergroup on LGBTI Rights

Οι ηγέτιδες/ες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να βοηθήσουν τη διαφύλαξη των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην κοινότητα της Πολωνίας, με τον ανοιχτά γκέι Πολωνό πολιτικό Robert Biedron να παρομοιάζει την “απανθρωποποίηση” της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με την αντιμετώπιση που είχε η Εβραϊκή κοινότητα πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, 32 μέλη του Ευρωβουλίου κάλεσαν την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen να αναλάβει δράση για το ζήτημα.

Η ομάδα των Ευρωβουλεύτριων/τών προκειμένου να δείξει την συμπαράστασή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αναπαράστησε την παρόμοια τεχνική που είχε χρησιμοποιήσει η αντιπολίτευση στην Πολωνία τον Αύγουστο, φορώντας ρούχα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μέσα από μια δυνατή ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, η Γερμανίδα Ευρωβουλεύτρια και συμπρόεδρος του LGBTI Intergroup, Terry Reintke δήλωσε:

Μπορώ να σας πω ότι κάθε εβδομάδα, κάθε μια εβδομάδα, λαμβάνουμε όλο και περισσότερα μηνύματα ανησυχίας και, καμία φορά, απόγνωσης, από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Πολωνία.

Κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέες επιθέσεις. Κάθε εβδομάδα διαδίδονται νέα ψέματα, υπάρχει νέα προπαγάνδα κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Δεν ξέρω τι να τους πω άλλο, γιατί όλα τα άτομα ρωτάνε την ίδια ερώτηση: Πότε το Ευρωκοινοβούλιο θα αναλάβει δράση; Η σιωπή της Επιτροπής μέσα στο καλοκαίρι φωνάζει στα πρόσωπα των ατόμων, που τα δικαιώματά τους δέχονται επίθεση.

Σας προτρέπω, κάντε κάτι, ξεκινήστε μια διαδικασία παράβασης εναντίον των “ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα” της Πολωνίας, τώρα” .

Η Reintke, η οποία είναι ανοιχτά λεσβία, συνέχισε λέγοντας: “Ελπίζω ο κύριος Duda να παρακολουθεί, όπως επίσης και οι συνάδερφοί μας από το Πολωνικό κυβερνών κόμμα εδώ μέσα: Κοιτάχτε με. Κοιτάχτε τους ΛΟΑΤΚΙ συναδέρφους σας. Δεν είμαστε μια ιδεολογία.

Είμαστε άνθρωποι φτιαγμένοι από σάρκα και αίμα. Θέλουμε τα έχουμε τα ίδια θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως οποιοδήποτε άτομο.

Και το ξέρω, ότι βαθιά μέσα σας το ξέρετε αυτό. Οπότε, σταματήστε να χρησιμοποιείτε την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Πολωνίας για την αηδιαστική πολιτική σας ατζέντας” .

Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Pierre Karleskind πρόσθεσε:

“Είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Πολωνία. Να τους πούμε ότι δεν είναι μόνα τους και ότι έχουν συμμάχους μέσα εδώ. Συμμάχους, για τους οποίους ο σεβασμός προς τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένας απρόσβλητος ορίζοντας.

Αλλά, πάνω από όλα, θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την παραμονή της ομιλίας της προέδρου von der Leyen σχετικά με την κατάσταση της Ένωσης: Αρκετά λόγια, αρκετές υποσχέσεις, απαιτούμε δράση.

Η κατάσταση στην Πολωνία είναι αφόρητη. Ένα κλίμα φόβου δημιουργείται αναπόφευκτα προς τις/ους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβίστριες/στές και ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι που δεν ανεχόμαστε στην Ένωσή μας” .

Εικόνα από: Intergroup on LGBTI Rights

Η Ευρωβουλεύτρια από το Λουξεμβούργο Marc Ange πήρε κι αυτή τον λόγο προσθέτοντας:

“Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την Επιτροπή και το Συμβούλιο να κάνουν το δικό τους κομμάτι. Να υψώσουν το ανάστημά τους για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.” 

Τη Δευτέρα, επίσης, περισσότερα από 400 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Πολωνία υπέβαλαν νομικές καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτές αφορούσαν τις λεγόμενες “ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα” και την “προστασία της οικογένειας” , τα οποία παραβιάζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσής για την απαγόρευση των διακρίσεων, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα.

(σ.σ. Απορώ, οι δικές/οί μας ευρωβουλεύτριες/τές πού στέκονται σε τέτοιες δράσεις και αν παίρνουν θέση σε τέτοια ζητήματα…)

 

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!