Οι (σκοταδιστές κι ομοφοβικοί) ιερείς που μπαίνουν στα σχολεία μας

0
558

Στο 5ο νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου αποφάσισε να κάνει το κήρυγμα ένας ιερέας, ο οποίος στα πλαίσια του αγιασμού ζήτησε τα ρέστα από τον κόσμο που «κάνει συλλαλητήρια για τον Φύσσα, τον Γρηγορόπουλο, τους ομοφυλόφιλους».

Φυσικά τα έβαλε και με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, προκαλώντας τις αντιδράσεις κάποιων γονέων, που του απάντησαν πως «εδώ είναι σχολείο» και ότι «η μάσκα είναι το μέσο προστασίας του έχουμε».

Ο ιερέας στη συνέχεια τους απάντησε πως θα «έρθω σπίτι σας», για να συνεχίσει το κήρυγμα μίσους.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι απόψεις του συγκεκριμένου ιερέα δεν εκφράζουν τα μέλη του Ιερατικού Συνδέσμου και «εύχεται και προσεύχεται» να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του.

Φυσικά και η Μητρόπολη καταδίκασε τις αντιεπιστημονικές απόψεις του ιερέα (κι όχι τις ρατσιστικές, ομοφοβικές απόψεις του).

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!