«Δεν υπάρχει μόνον ο covid, έλεος!»

11/09/2020

Το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάζονται τα άτομα που διαγνώστηκαν ότι ζουν με τον HIV, προκείμενου να ενημερωθούν για την κατάστασή τους αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ξεκινήσουν καταγγέλλει μέσα από ανάρτησή της, η πνευμονολόγος Χρύσα Μπότση.

Στην καταγγελία, η οποία αναδημοσιεύτηκε και από τη σελίδα Justice for Zak/Zackie, αναφέρεται πως “για πολλοστή φορά επικοινωνεί άνθρωπος που έχει διαγνωσθεί ως οροθετικός αλλά δεν βρίσκει που θα τον παρακολουθούν καθώς οι Μονάδες Λοιμώξεων έχουν κορεσθεί και οι δυνατότητές τους ήταν έτσι κι αλλιώς πεπερασμένες”.

Η κα. Μπότση εξηγεί πως “τα ραντεβού που μπορούν να δώσουν προς έλεγχο και άρα και για την έναρξη θεραπείας καθώς είναι προαπαιτούμενο προσδιορίζονται για μετά τον Ιανουάριο. Εμείς στο Α. Συγγρός το συντομότερο ραντεβού μας είναι τέλη Δεκέμβρη“.

“Λέμε λοιπόν σε έναν άνθρωπο που διαγνώσθηκε τώρα ότι μετά 4 μήνες θα ξέρει ποια είναι η κατάστασή του και θα μπορεί να ξεκινήσει φάρμακα. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Νομίζω είναι η στιγμή ανάγκης παρέμβασης του ΕΟΔΥ και του Υ. Υγείας καθώς οι Μονάδες Λοιμώξεων έχουν από χρόνια περιγράψει τις ανάγκες τους και τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στο χώρο της HIV λοίμωξης που συνεχίζει να διαγιγνώσκεται. Σαφώς επίσης οφείλει να ληφθεί υπόψη και το κόστος των αντιρετροΪκών που σε μεγάλο βαθμό επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων εν καιρώ κρίσης. Δεν υπάρχει μόνον ο covid. Έλεος!“, τονίζει χαρακτηριστικά η κα. Μπότση.

https://www.facebook.com/justice4ZakZackie/posts/915620345630979

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!