Γιώργος Καπουτζίδης: “Η ομοφυλοφιλία μου δεν με εμπόδισε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα”

07/09/2020
από

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σήμερα (Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020) απευθυνόμενος στα ομοφυλόφιλα παιδιά είπε:

«Όσο για την ομοφυλοφιλία, θέλω να πω στα ομοφυλόφιλα παιδιά που μας ακούνε επειδή ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και γίνονται τρομακτικά πράγματα στον δημόσιο λόγο αυτή τη στιγμή, επειδή θα ακούσουν πάρα πολλά πράγματα για το αν είναι αφύσικα, να μην ακούσετε τίποτα. Θέλω να ξέρετε ότι η δικιά μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ από το να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε στο να είμαι λίγο πιο κλειστός και φοβισμένος στην εφηβεία μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που ήθελα. Επίσης είχα τη χαρά, την τιμή να έχω γονείς δύο ανθρώπους υπέροχους που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα αλλά η αγάπη για το παιδί τους ήταν ψηλά και το τι θα πει ο κόσμος εδώ κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός και σεναριογράφος απολογήθηκε για κάποια αστεία του Παρα 5.

«Είδα ωστόσο ότι είχα σε ένα επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία μέσα, που εγώ δεν καταλάβαινα τότε ότι γράφω ένα τρανσφοβικό αστείο και δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να στεναχωρεί έναν άνθρωπο. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπλήρωσε:

 «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδας για τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ τον αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά και το “αν έκοψες το όργανό σου”. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και με το τι θέλει να είναι», τόνισε και απευθυνόμενος στους διεμφυλικούς υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρουν ότι εκτιμώ αφάνταστα και στηρίζω τον αγώνα τους και των οικογενειών τους». 

Δείτε το απόσπασμα:

O Γιώργος Καπουτζίδης σε συνέντευξη με το Antivirus, πριν λίγους μήνες, είχε μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει:

“Δεν χρειαζόταν να πω αυτό το πράγμα για να το θεωρήσετε ως το coming out μου. Νομίζω ότι είμαι πολύ ξεκάθαρος. Από εκεί και πέρα, αυτό που θέλω να κάνω πραγματικά με νύχια και με δόντια και δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεξουαλικότητά μου, αλλά με έμενα ως προσωπικότητα, είναι να κρατήσω σε απόσταση κάποιους ανθρώπους. Και μιλάω για συγκεκριμένους ανθρώπους. Δε θέλω να νομίσουν κάποιοι ότι τους ανοίγομαι περισσότερο, γιατί αν το κάνω θα συμβεί αυτό “το δώσε θάρρος στο χωριάτη”. Θέλω να κρατήσω κάποιους σε απόσταση και να ξέρουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να με ρωτήσουν τίποτα αν δεν γουστάρω, ούτε καν να με πλησιάσουν. Αυτός είναι κι ο λόγος που πολλές φορές βάζω έναν φράκτη. Καταλαβαίνετε όμως ότι δε ζω πίσω απ΄αυτόν, δε ζω μέσα στην ντουλάπα, δε ζω κρυφά. Ζω φανερά, κυκλοφορώ και δεν φοβάμαι να μιλήσω μέσα από τα έργα μου και τις δηλώσεις μου. Όλοι μαζί είμαστε, δεν κρύβομαι. Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε και αυτό μετρά περισσότερο. Απλώς, δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα όπου υπάρχουν αυτοί που πρέπει να τους βάλεις πίσω από έναν φράκτη. Αυτός είναι ο λόγος που με βλέπεις να το φτάνω μέχρι ένα σημείο.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!