12 πράγματα που θα ήθελα να μάθω στη σεξουαλική αγωγή ως κουίρ άντρας

04/09/2020

Ας είμαστε ειλικρινείς, η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη. Ειδικά κομμάτια που αφορούν στην κουίρ σεξουαλικότητα δεν αγγίζουν ούτε κατά διάνοια την ύλη που καλύπτεται, ενώ ο βασικός κορμός διδασκαλίας τους αποτελεί ένα συνονθύλευμα πληροφοριών καθαρής βασικής βιολογίας… από το “τι είναι το πέος και το αιδοίο”, μέχρι το “τι Σ.Μ.Ν υπάρχουν”.

Ακόμα θυμάμαι (από το ένα και μοναδικό μάθημα που μας έγινε ενώ εγώ ήμουν μαθητής) -σε ολόκληρο το αμφιθέατρο με όλο το σχολείο – ότι η μόνη αναφορά που έγινε στο ομόφυλο σεξ ήταν μια ιστορία μιας παρέα τριών αγοριών που αποφάσισε να κάνει “τρενάκι” για πλάκα και “κόλλησε” και χρειάστηκε, μάλιστα, να πάνε σε νοσοκομείο, όπου και ρεζιλεύτηκαν παντού. Και όλο αυτό προφανώς ειπώθηκε για να αποτρέψουν άτομα από το να κάνουν και να μάθουν σχετικά με το ομόφυλο σεξ, δημιουργώντας ένα αίσθημα τρόμου γύρω από αυτό.

Παρακάτω παρουσιάζονται πράγματα που ανακαλύψαμε λίγο πολύ μόνα μας ως κουίρ άντρες όσο εξερευνούσαμε την σεξουαλικότητά μας και θα έπρεπε να υπάρχουν στην Σεξουαλική Αγωγή στα σχολεία.

1. Πώς να κάνεις σωστό καθαρισμό πρωκτού

Πόση ώρα πρέπει να το κάνω, και πόσο νερό με πόση πίεση; Και πόσο συχνά; Ένα σωρό ερωτήσεις. Ειδικά τις πρώτες φορές που δοκίμασα να καθαριστώ, έψαχνα παντού για πληροφορίες στο διαδίκτυο και ένιωθα ότι είχα τόση πολλή πληροφορία από παντού που δεν μπορούσα να τη διαχειριστώ. Εάν ακόμα ψάχνεις κάποιον χρήσιμο οδηγό για καθαρισμό του πρωκτού, μπορείς να δεις αυτόν του Antivirus εδώ.

2. Δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό στο να κολλήσεις κάποιο Σ.Μ.Ν.

Το μόνο πράγμα που μου έχει μείνει και με έχει στοιχειώσει από τα μαθήματα σεξουαλική αγωγής είναι όλες οι εικόνες γεννητικών οργάνων με Σ.Μ.Ν., λέγοντάς μας πόσο επικίνδυνο είναι το σεξ, δημιουργώντας μια εικόνα τρόμου γύρω από αυτό. Τα πράγματα είναι απλά. Τα Σ.Μ.Ν είναι αρκετά συνηθισμένα (ένας στους δύο ανθρώπους κάτω των 25 έχουν κολλήσει κάποιο Σ.Μ.Ν πριν τα 25 τους), ενώ δεν πρέπει να υπάρχει καμία ντροπή για να μας να εξεταστείς για κάτι το οποίο πιθανώς να σου μεταδόθηκε. Προφυλάξεις, πρόληψη και τακτική εξέταση είναι οι λέξεις (και πράξεις στην συγκεκριμένη περίπτωση) κλειδί. Και να αποκτήσεις κάποιο Σ.Μ.Ν, θυμήσου ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

3. Το HIV δεν σημαίνει το τέλος της ζωής σου

Εικόνα: Lily Fulop

Υπάρχει υπερβολικά ελλιπής ενημέρωση, παραπληροφόρηση και στίγμα γύρω από τον HIV. Αυτό που πρέπει να ξέρεις και να θυμάσαι είναι ότι το να ζεις με τον HIV δεν σημαίνει ότι η ζωή σου έχει τελειώσει. Αυτό που σημαίνει είναι ότι απλά πρέπει να φροντίζεις περισσότερο το σώμα σου και τον εαυτό σου. Πλέον με τα φάρμακα που υπάρχουν οι φορείς ζουν μια κανονική φυσιολογική ζωή και δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Ενημερώσου, ψάξε και απέβαλε από πάνω σου το στίγμα αναφορικά με αυτό.

4. Παίξε με τον κώλο σου

Εικόνα: tabu – tabú

Κάθε άτομο αξίζει να εξερευνήσει τον “εσωτερικό του κόσμο”. Πάρε το κατάλληλο λιπαντικό, βάλε μια ερωτική ταινία να σε βοηθάει και εξερεύνησε το σώμα σου. Δεν έχει σημασία ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός. Εγώ το λέω και το ξαναλέω κάθε φορά. Οι ετεροφυλόφιλοι άντρες δεν ξέρουν τι χάνουν που δεν έχουν εξερευνήσει το παιχνίδι με τον προστάτη τους. Ακόμα και αν καταλήξεις ότι αυτό τελικά είναι κάτι που δεν σου αρέσει, αξίζει να το εξερευνήσεις.

5. Συναίνεση και πάλι συναίνεση

Εικόνα: UVic

Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω αυτό για να εμπεδωθεί καλά σε όλα τα άτομα. Η συναίνεση πρέπει να υπάρχει κάθε φορά σε οτιδήποτε γίνεται, πριν ή κατά την διάρκεια του σεξ. Δεν θα πρέπει ποτέ να κάνεις κάτι που να μην αρέσει στο άλλο άτομο και δεν έχεις την συναίνεσή του. Δεν ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει το “Μα καλά, θα σταματήσω το άλλο άτομο πάνω στο σεξ και θα τον ρωτήσω αν θέλει να κάνουμε το x; Απλά το κάνω”. Ναι! Θα πρέπει όλα τα άτομα να συμφωνούν σε ό,τι γίνεται. Το σεξ γίνεται για να περάσουν όλα τα άτομα που συμμετέχον καλά και να το απολαύσουν, όχι μόνο εσύ.

6. Μίλα με το άτομο για το τι σου αρέσει κατά τη διάρκεια του σεξ

Πέρα από το θέμα της συναίνεσης που θα πρέπει να είναι αυτονόητο, είναι καλό να μιλάς με τον/την παρτενέρ σου ή με τα άτομα που μετέχουν στο τι σου αρέσει και τι όχι. Το σεξ δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις ταινίες και στα πορνό, που απλά δυο άτομα φιλιούνται και από εκεί και πέρα όλο το υπόλοιπο είναι μόνο φιλία και μουγκρητά. Να είσαι στα άτομα που συμμετέχουν για το οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς που μπορεί να κάνει την δική σου εμπειρία και απόλαυση καλύτερη. Από ποιες στάσεις σε βολεύουν, τι σε ερεθίζει πιο πολύ, μέχρι κάποιο kink. Πάντα με συναίνεση φυσικά, το τονίζω!

7. Είναι ok να έχεις kinks

Εικόνα: Little Village

Τα περισσότερα άτομα έχουν κάποιο kink, κάτι που τους ερεθίζει και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Από το πιο απλό μέχρι το πιο ιδιαίτερο, σήμερα με το Internet και την χρήση των εφαρμογών είναι ακόμα πιο εύκολο να βρεις άτομα που να έχουν το ίδιο Kink με εσένα ή/και να μπορείς να το μοιραστείς άνετα μαζί τους. Μην ντρέπεσαι, εξερεύνησε αυτή την πλευρά του εαυτού σου.

8. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα, πέρα από το διεισδυτικό σεξ

Εικόνα: Sheknows

Λυπάμαι που θα σπάσω αυτή τν φούσκα σε πολλά άτομα, αλλά υπάρχουν αρκετά άτομα που δεν τους αρέσει ή δεν προτιμούν το διεισδυτικό σεξ. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορείς να κάνεις είτε μόνος σου είτε με τον/την σύντροφό σού (ή και με περισσότερα άτομα εννοείται). Στοματικό, kinks, παιχνίδια, cyber, αυνανισμός, ερωτικό μασάζ, Ισπανικό, φιλία, sex toys… Η λίστα είναι τεράστια. (ΥΓ: Ναι, αν δεν κάνεις διεισδυτικό σεξ θεωρείται ακόμα σεξ.)

9. Βρες το προφυλακτικό που σου ταιριάζει

Πολλά άτομα όταν παίρνουν προφυλακτικά δεν εξερευνούν τις επιλογές τους και δεν γνωρίζουν πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική επαφή. Καλό είναι πριν καταλήξεις κάπου να δοκιμάσεις μια σειρά από διαφορετικές μάρκες και είδη προφυλακτικών. Μπορεί να νομίζεις ότι όλα είναι ίδια αλλά από εταιρία σε εταιρία, διαφέρει η κατασκευή, το υλικό, το πόσο ελαστικό είναι, το πάχος του και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά. Βρες αυτό που σου κάθεται καλύτερα για να απολαύσεις το σεξ με ασφάλεια.

10. Εξερεύνησε τον οργασμό σου

Εικόνα: Ella Byworth/Metro.co.uk

Είτε μιλάμε για απλό οργασμό είτε για προστατικό είτε για πολλαπλό οργασμό, είναι καλό να γνωρίζεις το σώμα σου για να ξέρεις πως μπορείς να έρθεις σε έναν οργασμό που να τον απολαμβάνεις. Μην φοβηθείς να δοκιμάσεις πράγματα. Από ασκήσεις kegel, μέχρι edging, μάθει τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ευχαριστηθείς όσο το δυνατόν πιο πολύ τον οργασμό σου.

11. Ο σεξουαλικός σου ρόλος δεν σε καθορίζει

“Τι είσαι, top, bottom ή vers”. Πολλές φορές ρωτάμε τον ρόλο που προτιμάει το άτομο στο σεξ, μόνο και μόνο για να δούμε στο μυαλό μας σε πια στερεοτυπική απεικόνιση “γκέι ατόμου” το άτομο αυτό εμπίπτει. Το ποιον ρόλο προτιμάς στο σεξ δεν είναι κάτι που σε προσδιορίζει.

12. Η στυτική δυσλειτουργία είναι φυσιολογική και σε νεαρά άτομα

Σε αντίθεση με το αφήγημα που υπάρχει ότι η στυτική δυσλειτουργία αφορά μόνο άτομα μια μεγαλύτερης ηλικίας, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει και νεότερα άτομα. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες γι’ αυτό. Άγχος, κάποια φαρμακευτική αγωγή, ο φόβος κατά την διάρκεια του σεξ για την απόδοσή σου… χίλια δύο πράγματα. Το χειρότερο είναι όταν άγχεσαι ότι δεν θα μπορέσεις να έχεις στύση βάζοντας ουσιαστικά τρικλοποδιά στον εαυτό σου. Δεν είναι ωστόσο κάτι που θα πρέπει να σε κάνει να άγχεσαι. Είναι απολύτως φυσιολογικό και διαχειρίσιμο.




Δες και αυτό!