Τέσσερα κουίρ άτομα έγιναν θύματα μια ομοτρανσφοβικής επίθεσης από μια ομάδα εφήβων κατά την διάρκεια του Manchester Pride Σαββατοκύριακου.

Το Manchester Pride γιόρτασε την πολύχρωμη υπερηφάνεια διαδικτυακά, όμως μία βίαιη επίθεση μεθυσμένων εφήβων σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα δεν έλειψε από την πόλη.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Adam Ali πήρε δύο φίλους του και βγήκαν για ποτά, ωστόσο, δεν ήταν προετοιμασμένος, γι’ αυτό που τους επιφύλασσε η βραδιά.

Ο Ali είπε στο PinkNews ότι, αφού έφυγαν από ένα μπαρ, αποφάσισαν να πάνε σπίτι και να συνεχίσουν τους Pride εορτασμούς. Σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το “γκέι χωριό” , μια παρέα μεθυσμένων εφήβων τους πλησίασε. Η παρέα των μεθυσμένων εφήβων είπε σε στην τρανς φίλη του Ali, ότι ήταν “όμορφη” και της ζήτησαν μια αγκαλιά.

Ομαδική τρανσφοβική επίθεση

Η ίδια ευγενικά αρνήθηκε και ξαφνικά η παρέα στράφηκε εναντίον της και άρχισαν να την αποκαλούν “άσχημη” και “τρ****ι” .

“Εμείς κοιτούσαμε την δουλειά μας”, είπε ο Ali. “Συνεχίσαμε να περπατάμε, αλλά από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισα να τραβάω βίντεο τα πάντα” .

“Μια από τις κοπέλες κινήθηκε με φόρα προς τη φίλη μου, και είχε ένα ποτό στο χέρι της. Απλά ήξερα ότι προσπαθούσε να της το πετάξει” . Ο Ali μπήκε στη μέση και προστάτευσε τη φίλη του, με αποτέλεσμα να γίνει αυτός μούσκεμα από το ποτό και ζήτησε από την κοπέλα να τους αφήσει ήσυχους.

Ωστόσο, η ίδια επέστρεψε με τους φίλους της και η ομάδα άρχισε να επιτίθεται και στα τρία κουίρ άτομα.

Η κλιμάκωση της βίας

Ο Jack Weir, ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο οποίος βρίσκονταν λίγο παραδίπλα από το περιστατικό, βλέποντας ότι κανένα άλλο άτομο που βρισκόταν παρόν στο περιστατικό δεν έκανε κάτι, επενέβη ο ίδιος προσπαθώντας να βοηθήσει τα κουίρ άτομα που δέχονταν την επίθεση.

Ωστόσο, ούτε αυτός γλίτωσε από την ομάδα των εφήβων, η οποία στράφηκε και εναντίον του.

“Δε μπορούσα να κάνω κάτι” δήλωσε ο Weir. “Έγινε ξεκάθαρα τρανσφοβική επίθεση.” 

“Τα τρανς άτομα λαμβάνουν 100 φορές περισσότερο μίσος, οπότε το ένστικτό μου ήταν να προσπαθήσω να τραβήξω την προσοχή τους από πάνω της επάνω μου… Με έσερναν από τα μαλλιά μου και με χτυπούσαν πάνω σε μια μεταλλική κολόνα με δύναμη” .

Ο Ali είπε: “O Jack έχει αρκετά μακριά μαλλιά και τον τραβούσαν από εκεί. Τον έσερναν στο έδαφος. Όλοι τους τον χτυπούσαν, τον κλωτσούσαν στο στομάχι… Κομμάτια από τα μαλλιά του έβγαιναν από το κεφάλι του” .

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ADAM ALI (He / Him / Habibi) (@adamsincerely) στις

Έκκληση σε βοήθεια

Σε αυτό το σημείο ο Ali έτρεξε στο “γκέι χωρίο” για να βρει έναν αστυνομικό.

“Μου πήρε 2 με 3 λεπτά να πάω στο Canal Street. Τότε είδα έναν αστυνόμο και του φώναξα: “Οι φίλοι μου δέχονται επίθεση, τρέξε, τρέξε’” .

Ο Ali έτρεξε πίσω με δύο αστυνομικούς μαζί του, είχαν περάσει κοντά στα 10 λεπτά και βρήκαν ακόμα την παρέα των εφήβων να χτυπάνε τον Weir .

Οι αστυνόμοι χώρισαν τους εφήβους από τα κουίρ άτομα και “τους άφησαν απλά να φύγουν”. Οι αστυνομικοί πίστεψαν μεν ότι δέχτηκαν επίθεση, όμως, δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το υλικό από το βίντεο, που έδειχνε όλο το περιστατικό.

Απογοητευτική η αστυνομική παρέμβαση

Τα τέσσερα θύματα τα άφησαν να περιμένουν πάνω από μια ώρα. Την αστυνομία δεν την ένοιαζε που τα θύματα ήταν σε κατάσταση σοκ. “Δεν ανησυχούσαν που ήμασταν σε κατάσταση σοκ και ότι δεν έπρεπε να ήμασταν στον δρόμο και στο κρύο, μέσα στη νύχτα” .

“Καθόμουν με τους φίλους μου χωρίς να το πιστεύουμε με δάκρυα στα μάτια… Δεν τους πήγαν φυλακή ή, ξέρεις, να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ή κάτι” .

Ρατσιστική η απραξία των αστυνομικών

Ο Ali είναι Βρετανός Αραβικής καταγωγής και υποπτεύεται ότι η αντίδραση της αστυνομία θα ήταν διαφορετική, αν τα άτομα δεν ήταν λευκά.

“Σκέφτομαι ότι αν αυτά τα άτομα (οι δράστες) ήταν διαφορετικού δημογραφικού ενδιαφέροντος, ίσως μαύροι άντρες… όλο αυτό θα ήταν μια διαφορετική ιστορία” εξήγησε.

“Κανένας δεν το παίρνει στα σοβαρά. Κανένας δεν επιλέγει να πει τη δική μας ιστορία, ή να τονίσει ότι το Manchester δεν είναι ασφαλές για τα κουίρ άτομα” .

“Αυτό είναι κάτι συχνό που συμβαίνει στις ζωές μας, και από ότι φαίνεται οι άνθρωποι θα καταγγείλουν την ιστορία μόνο, αν αφορά ένα συγκεκριμένο είδος ατόμου. Κανένας δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για άλλα κομμάτια της κοινότητας.” 

“Γενικά στο Canal Street, όσους ρωτήσεις θα σου πουν πόσο ‘λευκά’ είναι εκεί τα πράγματα, και φαίνεται ότι δεν είναι ένα μέρος για μη-λευκά άτομα. Δεν έχουμε καν καμία μεγάλη μαύρη drag queen στο Manchester” .

“Η ειρωνεία είναι ότι ήταν το Manchester Pride αυτό το Σαββατοκύριακο. Πώς στο διάολο μπορείτε να περιμένετε από εμάς να γιορτάσουμε την υπερηφάνεια και αυτήν την κουλτούρα, σε αυτήν την πόλη που ζούμε, όταν δεν είναι ασφαλής για εμάς να περπατήσουμε στους δρόμους της;” .

“Τι ακριβώς γιορτάζουμε;” 

Η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία δήλωση μέχρι στιγμής.