Ένας ετεροφυλόφιλος άντρας, που του αρέσει να φλερτάρει στο Grindr, αποφάσισε να γράψει στο insider. Ζητά τη συμβουλή της Julia Naftulin προκειμένου να καταλάβει καλύτερα τη συμπεριφορά του.

Συγκεκριμένα, του αρέσει να φλερτάρει με άντρες στο Grindr, ενώ ο ίδιος πάει μόνο με γυναίκες.

Η ερώτησή του

“Είμαι ένας 20-κάτι άντρας κι έχω κάνει σεξ μόνο με γυναίκες. Αλλά, δεν έχω βρεθεί τελευταία με καμία γυναίκα, επειδή είμαι αρκετά επιλεκτικός. Πρόσφατα, άρχισα να μπαίνω στο Grindr και να μιλάω με άλλους άντρες, με καμία πρόθεση να βρεθώ μαζί τους. Απλά μου αρέσει να φλερτάρω με τους ανθρώπους εκεί.

Μια φορά, όμως, αποφάσισα να βρεθώ με έναν άνδρα. Ήταν ωραία στην αρχή, αλλά τα πράγματα έγιναν σεξουαλικά, και μόλις είδα το πέος του, φρίκαρα κι έφυγα αμέσως. Γιατί αντέδρασα μ’ αυτόν τον τρόπο; Είμαι σίγουρα ετεροφυλόφιλος;

Νιώθω τόσο άβολα να κάνω αυτές τις ερωτήσεις. Ειδικά επειδή βλέπω τον εαυτό μου παντρεμένο με γυναίκα και παιδιά σε μερικά χρόνια. Γιατί μου αρέσει να μπαίνω σε γκέι εφαρμογές γνωριμιών, όταν έχω καύλες;

– Toronto”

Η απάντηση

Η Naftunlin, του απαντάει λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να βλέπει τη σεξουαλικότητα σαν κάτι μαύρο ή άσπρο.

“Είναι φυσιολογικό να θέλεις να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα κουτάκι όσον αφορά την σεξουαλικότητά σου, επειδή αυτή είναι η τάση στους ανθρώπους.” του γράφει. “Μας αρέσει να κατηγοριοποιούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, επειδή κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Αλλά, η σεξουαλικότητα είναι πιο περίπλοκη” .

Η Naftulin, εξηγεί ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα φάσμα και ότι μπορεί να σκεφτεί να αναζητήσει ο ίδιος να δει πού βρίσκεται σ’ αυτό.

“Αν και είσαι μεγάλος, ποτέ δεν είναι αργά για να εξερευνήσεις αυτό το κομμάτι του εαυτού σου. Απ’ ότι φαίνεται σε εμένα, έχεις αρχίσει ήδη” .

“Το να φλερτάρεις με άλλους άντρες στο Grindr είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσεις να εξερευνάς τη σεξουαλικότητά σου” , συνεχίζει. “Και δε θα πρέπει να αισθάνεσαι ντροπή για την περιέργειά σου, ή την ευχαρίστηση, που παίρνεις όσο το κάνεις.”