Πακιστάν: Τρανς άντρας καταζητείται επειδή παντρεύτηκε cis γυναίκα

01/09/2020
από
Πακιστάν
Πακιστάν: Τρανς άντρας καταζητείται επειδή παντρεύτηκε cis γυναίκα

Το ανώτατο δικαστήριο Lahore του Πακιστάν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τρανς άντρα, ο οποίος καταζητείται για παράνομο “ομόφυλο” γάμο με μια cis γυναίκα.

Αν και σύμφωνα με νόμο του Πακιστάν ο γάμος επιτρέπεται μεταξύ τρανς ατόμων, ωστόσο, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται έως και με 10 χρόνια φυλάκισης.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Ιούλιο, όταν ο σύζυγος, Ali Akash, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι είναι τρανς άντρας. Είπε ότι έχει προβεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου.

Η γυναίκα του Akash επιβεβαίωσε ότι είναι ικανοποιημένη και χαρούμενη με τον γάμο της. Δήλωσε ότι ο άντρας της ικανοποιεί τις ανάγκες της και ότι θέλει να ζήσει μαζί του.

Ο Akash είπε ότι η οικογένεια της γυναίκας ήταν πλήρως ενήμερη για το ζήτημα και ότι ο γάμος ήταν συναινετικός. Πρόσθεσε ακόμη, ότι είχε κάνει προσφορές στη θεία του πατέρα της συζύγου του, που τον ήθελε για γαμπρό της.

Ο δικαστής δεν άκουγε τίποτα

Παρόλα αυτά, ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει την υπόθεση του Akash. Μάλιστα, τον υποχρέωσε να υποβληθεί σε “τεστ φύλου” σε τοπικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το International News, ο Akash υπέβαλε αίτημα να σταματήσει η διαδικασία ιατρικής εξέτασης. Το αίτημα, βέβαια, απορρίφθηκε. Μετά απ’ αυτό εξαφανίστηκε και σταμάτησε να εμφανίζεται στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι έχει χωρίσει τη γυναίκα του σε μια προσπάθεια να σταματήσει η υπόθεση εκεί.

Εντολή για σύλληψη

Ωστόσο, ο δικαστής Chaudhry Abdul Aziz εξέδωσε εντολή, για σύλληψη του Akash διατάζοντας την αστυνομία να τον συλλάβει με κάθε κόστος. Το δικαστήριο διέταξε να παρουσιάσουν στην επόμενη δίκη. Τόσο τον Akash, όπως και τη γυναίκα του έλαβαν την προειδοποίηση, διαφορετικά οι αρχές θα προβούν σε “αυστηρές δράσεις” .

“Ζούμε σε ένα Ισλαμικό κράτος και όχι στην Αμερική” είπε θυμωμένα ο δικαστής στον δικηγόρο του Akash. “Μερικοί άνθρωποι θέλουν να το κάνουν Αμερική εδώ, όπου αγόρια παντρεύονται αγόρια, και κορίτσια παντρεύονται κορίτσια” .

“Οι γονείς θα πρέπει να δείξουν την υπευθυνότητά τους, αλλά η σιωπή τους βλάπτει το κοινωνικό κομμάτι της χώρας.” 

https://avmag.gr/117097/schedio-asfalistikis-kalypsis-gia-ta-trans-atoma-sto-pakistan/




Δες και αυτό!