Οικονομική ενίσχυση σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα λόγω Covid-19 – Δείτε τα κριτήρια

23/08/2020
από
ΣΥΔ, Aids Healthcare Foundation, τρανς, covid-19
δυνατότητα οικονομικής στήριξης σε τρανς και LGBTI άτομα

Για οικονομική ενίσχυση σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.). Στηρίζονται ακόμη, και τα εργαζόμενα στο σεξ άτομα.

Δυνατότητα κάλυψης εξόδων

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει μέρος του ενοικίου, ή μέρος λογαριασμών ΔΕΚΟ. Ακόμη, μπορεί να παρέχει οικονομική ενίσχυση σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (συμπεριλαμβανόμενης της ορμονοληψίας). Η δράση στηρίζεται οικονομικά από το Aids Healthcare Foundation, συντονίζεται από το Σ.Υ.Δ. και αφορά στην περιοχή της περιφέρεια Αττικής.

Η οικονομική ενίσχυση σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, έρχεται να ανακουφίσει όσα έχουν πληγεί, λόγω Covid-19. Το Σ.Υ.Δ. ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί χρέος της Ελληνικής Πολιτείας, κι όχι των φορέων και των οργανώσεων, να στηρίξει τα ΛΟΑΚΤΙ+ άτομα και τα εργαζόμενα στο σεξ άτομα.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Σ.Υ.Δ. για να ενημερωθείτε σχετικά με τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία συμμετοχής.


21 Αυγούστου 2020

Θέμα: «Συνεργασία με τo Aids Healthcare Foundation για τη στήριξη ευάλωτων τρανς και LGBTI προσώπων λόγω των συνεπειών της covid-19» .

ΣΥΔ, Aids Healthcare Foundation, τρανς, covid-19
ΣΥΔ, Aids Healthcare Foundation

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών, ίντερσεξ, και γενικότερα των LGBTI προσώπων ,καθώς και προσώπων που εργάζονται στο σεξ, σε συνέχεια των δράσεών του για τη στήριξη ευάλωτων τρανς προσώπων, λόγω των συνεπειών της covid-19, με το παρόν, ενημερώνει σχετικά με τη συνεργασία του με το AIDS Healthcare Foundation για τον σκοπό αυτόν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεργασίας μας με το AIDS Healthcare Foundation, το ΣΥΔ έλαβε οικονομική ενίσχυση της τάξης των 2.133,00 (δύο χιλιάδες, εκατόν τριάντα τρία) ευρώ, με σκοπό να υποστηριχθούν κατά το δυνατόν άμεσα, τα πλέον ευάλωτα μέλη της τρανς και LGBTI κοινότητας, είτε έχουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΔ είτε όχι, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του covid-19.

Η οικονομική στήριξη σε όλες τις περιπτώσεις θα αφορά τρανς και LGBTI πρόσωπα που ζουν στην περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα, οικονομική κάλυψη είτε μέρους ενοικίουείτε μέρους λογαριασμών ΔΕΚΟ (ηλεκτρικού ή ύδρευσης) που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν κίνδυνο διακοπής, είτε κάλυψη μέρους εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (συμπεριλαμβανόμενης εξόδων συμμετοχής ασφαλισμένου σε ορμονοληψία) και θα δίνεται το ίδιο ποσόν σε κάθε τρανς πρόσωπο.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση εκκαθαριστικού της εφορίας που θα δεικνύει την αδυναμία του προσώπου, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία που θα διασφαλίζουν ότι πρόκειται για μίσθωμα που διαμένει το ίδιο το πρόσωποή πρόκειται για λογαριασμό ΔΕΚΟ που υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί και ανήκει στο αιτούμενο πρόσωπο, ή σε περίπτωση που πρόκειται για κάλυψη εξόδων συμμετοχής ασφαλισμένου σε ορμονοληψία το έγγραφο συνταγογράφησης, ενώ τα χρήματα θα κατατίθενται από το ΣΥΔ προς την εκκρεμότητα του προσώπου μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.

Τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να κλειστεί ραντεβού από τη Δευτέρα 24 έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου, ώρες 10:00 – 14:00, στο τηλέφωνο 210.92.10.697, ενώ κάθε ραντεβού θα πραγματοποιείται τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Η παρούσα έκτακτη οικονομική στήριξη, έρχεται να προστεθεί στις λοιπές δράσεις του ΣΥΔ για την ενδυνάμωση της τρανς και γενικότερα LGBTI κοινότητας, εν μέσω της πανδημίας της covid-19, ενώ θα εκδίδονται, ακόμη, εκ μέρους του ΣΥΔ τα νόμιμα παραστατικά και αποδείξεις, καθώς επίσης, η χρηματοδότηση αυτή θα καταγραφεί στον ετήσιο οικονομικό απολογισμό, που κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα το ΣΥΔ, στο πλαίσιο της διαφάνειας στην Κοινωνία των Πολιτών.

Παράλληλα, ήδη έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, η διαδικασία της διάθεσης οικονομικής υποστήριξης από το Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, προς ευάλωτα πρόσωπα της τρανς κοινότητας που ζουν στην περιφέρεια Αττικής και αντιμετώπισαν πιο έντονα τις συνέπειες της πανδημίας της covid-19 με προτεραιότητα στα τρανς πρόσωπα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και εργάζονται στο σεξ.

Επίσης, στο πλαίσιο στήριξης και ενδυνάμωσης των πιο ευάλωτων μελών της κοινότητάς μας, συνεχίζεται η μηνιαία παροχή τροφίμων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, καθώς και οι ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ευχαριστούμε θερμά το AIDS Healthcare Foundation, για την υποστήριξη στην προσπάθειά μας, ώστε να ενδυναμώσουμε με τον όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο την τρανς κοινότητα, που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολύ έντονα τις συνέπειες της covid-19.

Αναγνωρίζουμε, ασφαλώς, ότι τα παραπάνω δεν μπορούν καλύψουν το σύνολο των αναγκών των τρανς προσώπων, που αντιμετώπισαν σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της covid-19, που όμως θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει μέσω δικών της μηχανισμών αλληλεγγύης να το πράξει η Ελληνική Πολιτεία, και ελπίζουμε να καλυφτούν οι πιο επείγουσες και βασικές ανάγκες.

Τέλος, για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε και δηλώνουμε την ιδιαίτερα έντονη απογοήτευσή μας έναντι της Πολιτείας, που θα έπρεπε εκείνη πρώτη να ανταποκριθεί στις ανάγκες στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων, που βιώνουν στο έπακρο τις συνέπειες της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των τρανς προσώπων, αλλά και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ, όπως επανειλημμένως έχει ζητήσει το ΣΥΔ.




Δες και αυτό!