Τον αποκλήρωσε ο πατέρας του στα 57 του επειδή είναι γκέι

13/08/2020

Ο 57χρονος McPherson, πάντα γνώριζε τις ομοφοβικές απόψεις του πατέρα του, αλλά δεν ήταν προετοιμασμένος για το τηλεφώνημα από τον 90χρονο πατέρα του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι τον αποκληρώνει.

Σε μια στήλη της Huffpost, ο McPherson διηγείται το περιστατικό που του συνέβη στις αρχές του χρόνου.

“Όταν απάντησα στο τηλέφωνο μου είπε: Έχει να κάνει μ’ αυτήν την ομοφυλοφιλία. Εγώ και η μητέρα σου δεν το στηρίζουμε αυτό. Να μην επικοινωνήσεις μαζί μας με οποιοδήποτε τρόπο.”

“Η καρδία μου χτυπούσε πιο δυνατά από ότι φανταζόμουν. Ο όρασή μου θόλωσε. Ένιωσα σα να δέχομαι σωματική επίθεση. Πριν τελειώσει το τηλεφώνημα ο πατέρας μου πρόσθεσε ‘Έγινα κατανοητός;’ Και του είπα ότι έγινε, και του το έκλεισα” .

Ως παιδί, ο McPherson θυμάται τον πατέρα του να είναι αρκετά ομοφοβικός, οπότε ο ίδιος είχε μπει στην ντουλάπα, όπου ένοιωθε παρηγοριά ,όπως δήλωσε ο ίδιος. Παντρεύτηκε μια γυναίκα, έκανε δύο παιδιά, και προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια του με το αλκοόλ.

Αλλά στα 35 του, ο McPherson αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και τη γυναίκα του, η οποία ανταποκρίθηκε με αγάπη καθ’ όλη τη διάρκεια του χωρισμού και ο ίδιος άρχισε “να συμμαζεύει την ατακτοποίητη ζωή του” . Μαζί με την γυναίκα του αποφάσισαν να μην το ανακοινώσουν στα παιδιά τους έως ότου τα ίδια μεγαλώσουν.

Τρία χρόνια αργότερα, ο McPherson έκανε coming out στη μητέρα του και ο ίδιος υπέθεσε ότι το είχε πει στον πατέρα του. Η σχέση με τους γονείς του φαίνονταν μια χαρά και η ζωή συνέχισε κανονικά, όπως νόμιζε, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του τον βρήκε στο Facebook.

Αν και το τηλεφώνημα τον τάραξε αρκετά, ο McPherson έγραψε ότι εξεπλάγην από την αγάπη και την υποστήριξη που εξέλαβε από τους φίλους του και τους συγγενής του.

“Τελικά, τα παιδιά μου ήταν το κλειδί για να ξεκινήσω να θεραπεύω τον εαυτό μου. Αυτή η εμπειρία μου έκανε ξεκάθαρο ότι έχω μια σχέση με το καθένα από αυτά που δεν πρόκειται ποτέ να χαλάσει με οτιδήποτε έκαναν οι κάνουν οι γονείς μου στο μέλλον” .




Δες και αυτό!