Ένας νέος οδηγός για το σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Two female friends drinking beer and having fun while sitting at the kitchen table

Ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει τα φιλιά και τις πρόσωπο με πρόσωπο στάσεις στο σεξ για να μειώσει τον κίνδυνο να κολλήσει κορονοϊό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, λέει ο υπεύθυνος σεξουαλικής υγείας του φιλανθρωπικού οργανισμού Terrence Higgins Trust (THT).

Επίσης, ο THT προτείνει τη χρήση μάσκας την ώρα της σεξουαλικής επαφής, μετά από έρευνα, που διεξήγαγε μαζί με την κλινική σεξουαλικής υγείας 56 Dean Street.

Προφυλακτικά, ανδρικά και γυναικεία, πρέπει να χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης, καθώς και να γίνεται τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Η συγκεκριμένη έρευνα ακολουθεί τα αποτελέσματα μιας παλιότερης ,που διεξήχθη τον Ιούνιο και βρήκε ότι το 84% των ανθρώπων δεν έκανε σεξ με άτομα εκτός του άμεσου περιβάλλοντος του, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Καθώς οι περιορισμοί της καραντίνας συνεχίζουν εν μέσω μιας ανησυχίας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο THT ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξισορροπήσεις την ανάγκη για σεξ και οικειότητα με τον κίνδυνο της εξάπλωσης του Covid-19, είναι να κάνεις σεξ μόνο σου, ή με κάποιο άτομο που ζεις μαζί.

Αν κάνεις σεξ με άτομα που δε μένουν μαζί σου, ο THT προτείνει να έχεις όσο πιο λίγες/ους σεξουαλικούς συντρόφους γίνεται.

“Το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή πολλών ανθρώπων και το να τους ζητήσεις να το αποφύγουν επ’ αορίστον είναι μη ρεαλιστικό” αναφέρει o Michael Brady, ιατρικός διευθυντής στον φιλανθρωπικό οργανισμό THT.

“Για αυτόν τον λόγο, καθώς η πανδημία είναι ακόμα στο προσκήνιο, πρέπει να βρούμε τρόπους να εξισορροπήσουμε την ανάγκη για σεξ, ανθρώπινη επαφή και οικειότητα, με τους κινδύνους εξάπλωσης του Covid-19.

“Είμαστε ξεκάθαροι ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον κορονοϊό είναι η αποχή από το σεξ. Αλλά ελπίζουμε ότι με το να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες και συμβουλές, βοηθάμε τον κόσμο να διαχειριστεί τους κινδύνους της Covid-19, ενώ παράλληλα να απολαμβάνει τη σεξουαλική επαφή.” 

Ο THT πρόσθεσε ότι πριν κάνεις σεξ με ένα άτομο είναι σημαντικό να συζητήσεις μαζί της/του για την Covid-19 και να διαχειριστείτε τον κίνδυνο μαζί. Να μιλήσετε για παράδειγμα για το αν κάποιο από τα δύο άτομα είχε οποιοδήποτε σύμπτωμα, όπως πυρετός, βήχας, δύσπνοια και απώλεια της γεύσης, ή της όσφρησης, τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!