Δικαστήριο στην Ινδία στήριξε το “πρώτο” λεσβιακό ζευγάρι αστυνομικών

10/08/2020
από
Δικαστήριο στην Ινδία στήριξε το "πρώτο" λεσβιακό ζευγάρι αστυνομικών

Το Mahisagar είναι δημοφιλές τουριστικό κέντρο της πολιτείας του Γκουτζαράτ της Ινδίας, από τη δεκαετία του 1980, όταν οι παλαιοντολόγοι είχαν ανακαλύψει εκεί αυγά και απολιθώματα δεινοσαύρων. Σήμερα, η πόλη κάνει το γύρω του κόσμου και γίνεται και πάλι δημοφιλής χάρη σε μία ιστορία αγάπης δύο αστυνομικών γυναικών, που έφτασαν στο ανώτερο δικαστήριο της Γκουτζαράτ για την προστασία τους από τους γονείς τους.

Indian Lesbian || Duniya & Khaab Mashup || music Video || LGBT India, youtube, https://www.youtube.com/watch?v=wj2KJoJU0HI

Το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή υπέρ τους στις 23 Ιουνίου, ζητώντας από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Mahisagar να τους εξασφαλίσει ένοπλους φρουρούς για την προστασία τους.

Υπέγραψαν ένα maitri karar

Η Avni και η Preeti (τα ονόματά τους δεν είναι τα πραγματικά, άλλαξαν κατόπιν αιτήματος), και οι δύο 24 ετών, ζούσαν μαζί τα τελευταία χρόνια, ανοιχτά ως λεσβίες και ως ζευγάρι, και στις παρέες και στην εργασία τους. Στις 10 Ιουνίου, για να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους, υπέγραψαν ένα maitri karar, ένα τύπου «σύμφωνο συντροφικότητας» που είναι συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η δυνατότητα υπογραφής ενός τέτοιου εγγράφου υπάρχει στη Γκουτζαράτ από τη δεκαετία του 1970, για να διευκολύνει τους παντρεμένους ινδουιστές να έχουν και ερωμένη, χωρίς να παραβιάζουν τον νόμο περί γάμου. Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, το σύστημα αυτών των συμφώνων έχει χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιήσει σχέσεις, που δεν αναγνωρίζονται νομικά με γάμο, όπως διαθρησκευτικές, και ομόφυλες σχέσεις.

Μόλις, όμως, το έμαθαν οι γονείς της Preeti, άρχισαν να τις παρενοχλούν.

«Ήρθαν στο σπίτι μας και ζήτησαν να αφήσω τη δουλειά μου και να επιστρέψω μαζί τους. Δεν καταλαβαίνουν τη σχέση μου με τον Avni και δεν ενδιαφέρονται για το τι θέλω στη ζωή μου και πώς θέλω να τη ζήσω» , είπε η Preeti που προέρχεται από μια αγροτική οικογένεια, από μία περιοχή που λέγεται Μπχάβναγκαρ.

Ζήτησαν προστασία

Αποφασιστικά, οι δύο του έγραψαν προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ζήτησαν προστασία, αλλά, η αστυνομία δεν απάντησε. Έτσι, κατέθεσαν καταγγελία (PIL) στο ανώτερο δικαστήριο της Γκουτζαράτ, οπότε ξεκίνησε έρευνα.

Στις 23 Ιουλίου, ο δικαστής Α J Desai διέταξε: «… Το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Mahisagar καλείται να εξετάσει το ζήτημα και να λάβει άμεσα μέτρα. Εάν απαιτείται, παρέχεται στις αναφερόμενες αστυνομική προστασία.”

Μετά από αυτό, οι δυο γυναίκες έχουν, επιτέλους, μείνει ήσυχες.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πήγαινε στο δικαστήριο. Αυτά τα κορίτσια έδειξαν πολύ θάρρος. Είναι μορφωμένες γυναίκες και εργάζονται σε κυβερνητικές υπηρεσίες, δε διστάζουν να αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να ζουν και να αγαπούν με τον τρόπο που θέλουν» , δήλωσε ο Zakir Rathod, ο δικηγόρος τους, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Avni και η Preeti είναι ουσιαστικά το πρώτο ανοιχτά λεσβιακό ζευγάρι της αστυνομίας της Γκουτζαράτ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!