Εκατοντάδες παρακολουθούσαν άπραγοι επίθεση σε γκέι ζευγάρι

06/08/2020
από

“500 άνθρωποι, κανένας δεν κούνησε το δαχτυλάκι του” για να βοηθήσει, είπε ο άνθρωπος που ήταν ο μόνος που πήγε να προστατεύσει το νεαρό ζευγάρι, ώστε να ξεφύγει από συμμορία που σκόπευε να τους σκοτώσει.

Μια βίαιη επίθεση εναντίον δύο νεαρών γκέι άνδρες έχει συγκλονίσει το Ισραήλ, καθώς συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει έναν και μοναδικό άντρα να πηγαίνει για να βοηθήσει, ενώ εκατοντάδες άλλα άτομα παρακολούθησαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Το ζευγάρι δέχθηκε επίθεση στο λιμάνι Joffa από μια ομάδα περίπου 20 ατόμων. Ο Itzik Avneri, ο ιδιοκτήτης του σκάφους δίπλα στο σημείο, όπου έγινε η επίθεση, βοήθησε στην απομάκρυνση της συμμορίας, προχωρώντας προς το σημείο και ρίχνοντας έναν άνδρα στο νερό.

«Έχω ένα τουριστικό σκάφος στο λιμάνι, και τώρα στις διακοπές, πολλοί έρχονται στο λιμάνι για να περάσουν καλά και να κάνουν μια κρουαζιέρα» , δήλωσε ο Avneri στο Haaretz. «Δύο παιδιά ανέβηκαν στο σκάφος για μια βόλτα και όταν τελείωσε το τουρ, κατέβηκαν και κάθισαν στην αποβάθρα, ο ένας δίπλα στον άλλον. Κάποιοι τους είδαν και τους την είπαν.”

Ο Avneri, είπε, ότι ρώτησε την ομάδα των ανδρών, γιατί τους ενοχλούν και του είπαν: “Επειδή είμαστε Άραβες και είναι ομοφυλόφιλοι, και δε θα υπάρξουν ομοφυλόφιλοι μεταξύ των Αράβων, βγάζουν για τους Άραβες κακό όνομα.” 

Το ζευγάρι έφευγε για να πάει για φαγητό, αγνοώντας τους για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αλλά, όταν βγήκαν από το εστιατόριο, τους επιτέθηκαν, με κάποια παρευρισκόμενα άτομα να καταγράφουν το περιστατικό σε βίντεο και να απομακρύνονται. Ένας από τους δύο μπόρεσε να βγάλει σπρέι πιπεριού, και το έριξε προς τους δώδεκα άντρες.

«Τότε ο ιδιοκτήτης ήρθε και άρχισε να τους απομακρύνει, έως ότου είχαν μείνει μόνο οι δύο που φαίνονται και στο βίντεο» , δήλωσε ο ένας επιζών της επίθεσης.

«Τράβηξα τα θύματα και τα οδήγησα στον ιδιωτικό χώρο του λιμανιού, όπου αράζουν τα σκάφη, επειδή υπάρχει ένας φράκτης για να μπορέσω να τα προστατεύσω» , δήλωσε ο Avneri. “Δύο από την συμμορία πήδηξαν πάνω από το φράχτη και άρχισαν να τους χτυπούν και να τους κλοτσούν.” 

«Έτσι, πέταξα τον έναν στο νερό. Αυτή η βία οφείλεται μόνο σε μίσος. Δεν υπήρχε συνομιλία μεταξύ τους, το μόνο που έκαναν ήταν ότι είναι λίγο διαφορετικοί, αυτό είναι όλο.” 

Ο Avneri καταδίκασε τους παρευρισκόμενους που αρνήθηκαν να παρέμβουν, λέγοντας:

“Αυτό που δε βλέπετε στο βίντεο είναι τα 500 άτομα, κανένα από τα οποία δε σήκωσε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.” 

«Ήθελαν να με σκοτώσουν. Νόμιζα ότι θα πεθάνω» , είπε ο ένας επιζών της επίθεσης. «Το λιμάνι ήταν γεμάτο από ανθρώπους. Κανείς δεν βοήθησε.” 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί έχουν καταδικάσει την επίθεση. Ένας έφηβος έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

«Η ομοφοβική επίθεση στο λιμάνι της Γιάφα είναι ένα τρομακτικό γεγονός, που δεν πρέπει να παραβλέψουμε» , δήλωσε ο νομοθέτης Ofer Cassif από έναν συνασπισμό κυρίως αραβικών κομμάτων.

«Περιμένω από τους επιτιθέμενους να αντιμετωπίζονται με κάθε τρόπο ως δράστες εγκλήματος μίσους… Το ομοφοβικό μίσος είναι τόσο άσχημο και επικίνδυνο όσο οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης» .




Δες και αυτό!