Καταγγελία στη Λαμία: Κατέβασαν μετανάστη από το τρένο γιατί νόμιζαν ότι έχει κορονοϊό [βίντεο]

05/08/2020
από

Πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό καταγγέλλει 48χρονος μετανάστης από το Καμερούν, αναφέροντας ότι τον ανάγκασαν να κατέβει από το τρένο στη Λαμία, επειδή πίστευαν ότι έχει κορονοϊό.

Το περιστατικό αναδεικνύει η τοπική ιστοσελίδα lamiareport, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του 48χρονου, αλλά και του αντιδήμαρχου Λαμιέων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο Καμερουνέζος κατέβηκε από το τρένο γιατί δεν είχε πληρώσει το σωστό αντίτιμο για το ταξίδι του προς την Καρδίτσα.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο 48χρονος εντοπίστηκε να έχει εκδώσει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά, ενώ φέρεται να ήθελε να πάει στην Καρδίτσα.

Κατά τον έλεγχο στα χαρτιά του αποκαλύφθηκε ότι έφερε χαρτί στο οποίο είχε καταγραφεί πως είχε νοσήσει από κορονοϊό τον Μάιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται και απαίτησαν ο μετανάστης να κατέβει από το τρένο.

Ο ίδιος ο 48χρονος δηλώνει στο lamiareport ότι ο ελεγκτής τον ανάγκασε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι. Την ίδια στιγμή ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

 

Όταν κατέβηκε στον σταθμό το τρένο αναχώρησε και ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής και είχε θεραπευτεί εδώ και δύο περίπου μήνες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος μεσολάβησε για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα εισιτήρια και ο μετανάστης έφτασε στον προορισμό του. Όπως έγινε γνωστό ο 48χρονος φιλοξενούνταν στην Καρδίτσα στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο αντιδήμαρχος Λαμιέων δήλωσε σχετικά ότι «υπάρχουν καταγγελίες ότι προπηλακίστηκε από άλλους συνταξιδιώτες του. Θέλω να καταδικάσω φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού απέναντι σε φορείς, κρούσματα και νοσούντες του Covid-19. Να δείξουμε ψυχραιμία και να μην εξαντλούμε την αυστηρότητά μας απέναντι στον φτωχό, τον έγχρωμο και το ασθενή».

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά ότι είναι συνηθισμένη πρακτική για όσους δεν έχουν πληρώσει το σωστό αντίτιμο να τους απομονώνουν, ώστε να μην κρύβονται στις τουαλέτες.

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!