Έρευνα: Πόσο σεξ έκαναν οι γκέι και bi άνδρες κατά την περίοδο της Covid-19;

03/08/2020
από
Έρευνα: Πόσο σεξ κάνουν οι γκέι και bi άνδρες κατά την Covid-19;

Ερευνητική ομάδα στην Αυστραλία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες των γκέι και bi ανδρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το συμπέρασμα: οι γκέι και οι bi άνδρες αναφέρουν ότι έκαναν 12 φορές λιγότερο σεξ, από ότι κατά τη διάρκεια των πιο ευτυχισμένων ημερών.

Έρευνα: Πόσο σεξ κάνουν οι γκέι και bi άνδρες κατά την Covid-19;

Το ιατρικό περιοδικό JAIDS δημοσίευσε τα συμπεράσματα στις 31 Ιουλίου. Η μελέτη εξέτασε τις συνήθειες 940 γκέι και bi ανδρών στην Αυστραλία και διαπίστωσε ότι το 95% αναγνώρισε την COVID-19 ως σοβαρό κίνδυνο κατά τις σεξουαλικές συναντήσεις. Ως αποτέλεσμα, οι γκέι και bi άνδρες ανέφεραν μείωση κατά 84% στον αριθμό των σεξουαλικών συναντήσεων, ακόμη και σε μονογαμικές σχέσεις.

“Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γκέι και αμφί ανδρών έχει προσαρμόσει τη συμπεριφορά της και τηρεί τις οδηγίες φυσικής απόστασης” , δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Mohamed Hammoud στο QNews. «Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες έχουν προσαρμόσει τις στρατηγικές πρόληψης σε όλη την επιδημία του ιού του HIV για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και (για να προστατεύει) ο ένας τον άλλον. Η κοινότητά μας έχει μακρά ιστορία δημιουργίας καινοτόμων στρατηγικών για τη μείωση του κινδύνου. [Βλέπουμε] να συνεχίζεται με αυτήν τη νέα πρόκληση για την υγεία.”

Η ομάδα της έρευνας υποστηρίζει, επίσης, ότι η μείωση της σεξουαλικής επαφής θα σημαίνει επιπλέον και μια απότομη πτώση της διάγνωσης των ΣΜΝ.

“Οι τάσεις σε αυτές τις διαγνώσεις είναι πιθανό να κυμαίνονται σημαντικά ως απάντηση στην αλλαγή που επήλθε από τον φυσικό περιορισμό της απόσταση” , δήλωσε ο Garrett Prestage, ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης. Σημείωσε ότι περίμενε «μείωση των νέων διαγνώσεων που σχετίζονται με τον ιό του HIV και των ΣΜΝ βραχυπρόθεσμα» .

Στη συνέχεια, η ομάδα έρευνας θα διερευνήσει τις ψυχικές και συναισθηματικές επιδράσεις της COVID-19 στο γκέι και bi ανδρικό πληθυσμό.

 Ας είμαστε προσεχτικοί κατά τη διάρκεια του σεξ:

https://avmag.gr/120418/ti-symvainei-me-ton-koronoio-kai-tis-sexoyalikes-epafes/




Δες και αυτό!