Η Jameela Jamil απαντάει στα σεξιστικά σχόλια των haters

Δεν είναι καλή επιλογή το να τα βάλεις με την Jameela Jamil στα sosial media. Η ίδια μίλησε για τις γυναίκες που βομβαρδίζουν με σχόλια το instagram της αποκαλώντας την σεξίστρια και ζηλιάρα, κάθε φορά που εκείνη κριτικάρει κάποια celebrity. Εννοείται ότι δεν της λείπει και η ειρωνία. “Με κριτικάρουν όταν με σχολιάζουν, θεωρούν άρα ότι και οι ίδιες είναι μη φεμινίστριες και ζηλιάρες;” ρώτησε.

Η Jameela συχνά κατηγορεί τις Kardashians/Jenners ότι προωθούν μη ρεαλιστικά πρότυπα σώματος, ενώ η ίδια έχει πολύ έντονη παρουσία στο κίνημα του “body positivity.” Ωστόσο, πολλά άτομα βλέπουν τα σχόλια της ως αρνητικά-μη θετικά.

https://www.instagram.com/p/CB_BMbcjOQ5/?utm_source=ig_embed

Παραδέχεται ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει σκληρή. Η δημοσιότητα της σημαίνει ότι όταν κάνει λάθη, την επιπλήττουν με έναν απροκάλυπτο τρόπο. “Όλοι με έχετε δει να δέχομαι κάποιο δημόσιο μαστίγωμα όπου πολύς κόσμος μου επιτίθεται επειδή έτυχε να έχω κάνει λάθη,” έγραψε. “Καθένα από αυτά, αν και δυσάρεστα, με έκαναν καλύτερο και πιο συμπονετικό άνθρωπο. Αν είχα αφεθεί στις δικές μου προβληματικές μεθόδους ‘επειδή είμαι γυναίκα’, τότε δεν θα είχα αλλάξει ποτέ.”

Υπενθύμισε στις/στους followers της ότι επειδή είσαι γυναίκα δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. “Ο φεμινισμός δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγγνώμη ποτέ”, πρόσθεσε. “Ο φεμινισμός περιλαμβάνει την ισότητα, την αλληλεγγύη και το να μην επιτρέπει η μια στην άλλη να βλάπτει άλλες γυναίκες. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την αλλαγή. Αλλά μπορούμε να προσκαλέσουμε κάποια να εξελιχθεί. Αυτό είναι η κριτική.”

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.




Δες και αυτό!