Ηθοποιός του Riverdale αποκαλύπτει γιατί την επέλεξαν για τον ρόλο

Η ηθοποιός Bernadette Beck, γνωστή από την συμμετοχή στην σειρά Riverdale, στην οποία υποδύεται την Peaches ‘N Cream, έκανε αρνητικά σχόλια για τους παραγωγούς της σειράς. Σε μια νέα συνέντευξη, η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι αν και την επέλεξαν ώστε να αναδείξουν την ποικιλομορφία της σειράς, οι σεναριογράφοι την αγνοούσαν.

Η Beck είπε στο Elle ότι η εμπειρία της στην τρίτη και τέταρτη σεζόν της σειράς είχε ως αποτέλεσμα να υποφέρει από άγχος. Δέχθηκε απειλές για την ζωή της και body-shaming από τους φανς, λόγω της απεικόνισης του χαρακτήρα της στην σειρά.

“Το καταλαβαίνω, υπάρχει πάντα ένας πρωταγωνιστής και ένας “ανταγωνιστής”, αλλά δεν είχα ποτέ την δική μου ιστορία ή μια εξέλιξη του χαρακτήρα μου για να θεωρηθώ ανταγωνίστρια,” είπε η Beck στην συνέντευξη. “Χωρίς κανέναν λόγο η απεικόνιση του χαρακτήρα μου ήταν αρνητική και μη ελκυστική. Και δεν είμαι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που απλά εμφανίζεται στο σετ, στέκεται μασώντας τσίχλα και δείχνει κακιά. Ένιωθα ότι βρισκόμουν εκεί απλά για να ικανοποιήσω το ποσοστό διαφορετικότητας της σειράς. Για να κερδίσει η σειρά πόντους.”

“Αρκετές φορές με ξεχνούσαν στην σκηνή”, προσθέτει η Beck. “Ο σκηνοθέτης έφευγε από το σετ και εγώ έπρεπε να τον κυνηγάω γιατί δεν είχα ιδέα που να σταθώ και τι να κάνω, δεν μου έδιναν καμία οδηγία. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους λες και είναι αόρατοι και μετά να δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου επειδή κατόρθωσες να δείξεις την διαφορετικότητα στη σειρά σου”.

https://www.instagram.com/p/CDFQlMIgKxk/?utm_source=ig_embed

Η Beck άσκησε κριτική και στη διαδικασία του κάστινγκ που την οδήγησε στο να αποκτήσει τον συγκεκριμένο ρόλο. Οι παραγωγή ήθελα μια bisexual ηθοποιό για τον ρόλο, όχι επειδή ήθελαν να αναδείξουν την ποικιλομορφία των σεξουαλικών ταυτοτήτων αλλά για να ενισχύσουν αρνητικά στερεότυπα για την ρευστότητα της σεξουαλικότητας. Σε μια περίπτωση, είχαν προσκαλέσει τον χαρακτήρα της σε τρίο στο σχολικό αμφιθέατρο, και κατέληξε με την ίδια να δέχεται και να συμμετέχει χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διάλογος.

“Όταν είσαι μέσα σ’αυτό και κάνεις τη μία σκηνή μετά την άλλη, λες ‘Α τέλεια, θα με χρησιμοποιήσουν!'” είπε. “Αλλά όταν το είδα όλο μαζί, ο χαρακτήρας μου φαινόταν ότι θα συμφωνούσε με οτιδήποτε της προτείνουν.

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.




Δες και αυτό!