Έρευνα δείχνει ότι ένα στα τέσσερα νέα queer άτομα χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένα στα τέσσερα ΛΟΑΤΚΙ άτομα χρησιμοποιούν αντωνυμίες πέρα από τις αρσενικές και τις θηλυκές.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η ΛΟΑΤΚΙ νεολαία βρίσκει όλο και περισσότερο διαφορετικούς τρόπους για να εκφράσει τις ταυτότητες φύλου τους και ότι πολλά άτομα επιλέγουν πολλαπλές αντωνυμίες.

Η έρευνα, που διεξήχθη από τη ΜΚΟ The Trevor Project, έδειξε ότι το 75% των ΛΟΑΤΚΙ νέων ατόμων χρησιμοποιούν αποκλειστικά θηλυκές ή αρσενικές αντωνυμίες.

Παράλληλα, το 25% χρησιμοποιεί ουδέτερες ως προς το φύλο αντωνυμίες όπως το they/them, είτε αποκλειστικά είτε σε συνδυασμό με άλλες αντωνυμίες.

Στην έρευνα έγινε γνωστό επίσης ότι σχεδόν τα 2/3 της ΛΟΑΤΚΙ νεολαίας που χρησιμοποιεί αντωνυμίες εκτός του διπόλου, χρησιμοποιεί σε συνδυασμό τις αρσενικές, θηλυκές και το they/them.

Το The Trevor Project στην έρευνα του συμπεριέλαβε 40,000 ΛΟΑΤΚΙ άτομα ηλικίας 13 εώς 23 ετών στις ΗΠΑ, ρωτώντας τους “Ποιες αντωνυμίες χρησιμοποιείται τώρα; Παρακαλώ να επιλέξετε όσες ταιριάζουν με τις δικές σας.”

Το 5% των ατόμων απάντησε ότι χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά αντωνυμίες πέρα των θηλυκών και των αρσενικών, με την πλειονότητα αυτού του γκρουπ να προτιμάει την χρήση του they/them.

Το 4% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι χρησιμοποιεί αντωνυμίες όπως οι ze/zir, xe/xim ή fae/faer, ή απάντησαν ότι χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό από αντωνυμίες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αντωνυμίες όπως οι ze/zir, xe/xim ή fae/faer ώστε να εκφράζουν με καλύτερο τρόπο τις ταυτότητες τους.

Το άτομο Sam Smith τον προηγούμενο χρόνο βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως, μετά το coming out του ως non-binary και είπε ότι από δω και στο εξής θα χρησιμοποιεί την αντωνυμία they/them.

Πολλοί τρανσφοβικοί έχουν εναντιωθεί στην χρήση της αντωνυμίας they/them, αλλά το Αγγλικό λεξικό Oxford στην πραγματικότητα τοποθετεί την πρώτη γραπτή χρήση του “they” το 1375-αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί ένα νέο γλωσσικό φαινόμενο.

Τον προηγούμενο Δεκέμβρη το λεξικό Merriam-Webster ανακοίνωσε ότι επιλέγει την αντωνυμία “they” ως την λέξη της χρονιάς.

Τον προηγούμενο χρόνο και σε σύγκριση με το 2018, η λέξη “they” αυξήθηκε κατά 313% στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να κατανοήσουν τη σημασία που έχει ο σεβασμός στις αντωνυμίες των άλλων ατόμων.

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!