Ρατσιστική συμπεριφορά σε δημόσια πισίνα εναντίον μαύρης λεσβίας γυναίκας

Μια μαύρη λεσβία καθηγήτρια αποκάλυψε ότι μια λευκή γυναίκα της φώναξε με την δικαιολογία ότι μίλησε ενώ ήταν στην λωρίδα της, μέσα σε μια πισίνα. Οι υπάλληλοι της πισίνας κάλεσαν την αστυνομία, οι οποίοι την έδιωξαν επειδή όπως είπε “κολυμπούσε ενώ είναι μαύρη.”

Η Ghenete Wright Muir είναι καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Nova Southeastern στο Fort της Φλόριντα και είναι επίσης ιδρύτρια της καλλιτεχνικής ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης “Thou Art Woman”, και μέλος του γκέι και λεσβιακού νομικού δικτύου στο Broward County.

Η Wright Muir είπε ότι εκείνη και ο γιος της Masai κολυμπούσαν σε μια δημόσια πισίνα την προηγούμενη Κυριακή.

“Είπα κάτι στον γιο μου και η γυναίκα στην λωρίδα ανάμεσα μας είπε, ‘δεν μπορείς να μιλάς πάνω στην λωρίδα μου'”, είπε η Wright Muir στο 6 South Florida News. “Αμέσως ρώτησα την ναυαγοσώστρια αν αυτό είναι ο κανονισμός και εκείνη είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός.”

Προσφέρθηκε να αλλάξει λωρίδα με τη λευκή γυναίκα-της οποίας το όνομα είναι Lani Kempner όπως αποκάλυψε το Caribbean National Weekly-αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

“Ξεκίνησε να διαμαρτύρεται στην ναυαγοσώστρια ότι πρέπει να κάνει κάτι για μας,” είπε η Wright Muir. “‘Αρχισε να την απειλεί λέγοντας της ότι θα μιλήσει στον υπεύθυνο και θα χάσει την δουλειά της.”

Η Kempner ήθελε να καλέσουν την αστυνομία,και έτσι έγινε. Οι αστυνομικοί έκλεισαν την πισίνα και ζήτησαν από όλους να βγουν έξω, αλλά η Wright Muir είπε ότι η Kempner αρχικά αρνήθηκε να βγει.

Στο βίντεο από την κάμερα των αστυνομικών φαίνεται η Wright Muir να προσπαθεί να εξηγήσει ότι εκείνη και ο γιος της “ακολουθούσαν τους κανονισμούς και δεν θα έπρεπε να είχαν φτάσει ως εδώ. Δεν θα έπρεπε να είχε έρθει η αστυνομία.”

Σε εκείνη και τον γιο της δόθηκε κλήση για παράνομη είσοδο και της απαγορεύθηκε η είσοδος στην πισίνα για εικοσιτέσσερις ώρες. Ενώ τους επιβλήθηκε να φύγουν πριν την Kempner, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι και σε εκείνη δόθηκε κλήση αλλά και τριήμερη απαγόρευση εισόδου στην πισίνα.

Η Wright Muir είπε ότι εξαρχής δεν θα έπρεπε να έρθει η αστυνομία απλά επειδή μιλούσε με τον γιο της.

“Δεν υπήρχε βία,” είπε. “Δεν υπήρχαν όπλα. Δεν υπήρχε απειλή βίας. Δεν υπήρχε κίνδυνος. Γιατί φώναξαν την αστυνομία;”

“Δεδομένης της ιστορίας της αστυνομίας και των μαύρων ανθρώπων σε συνδυασμό με το τωρινό κλίμα, πιστεύω ότι το να καλέσουν την αστυνομία σε αυτό το σημείο είναι μια πράξη βίας εναντίον εμένα και του γιου μου.”

Στο Facebook η Wright Muir έγραψε για το περιστατικό:

“Ως ένθερμοι μαύροι κολυμβητές, είμαστε κάπως συνηθισμένοι σε μικρο-επιθέσεις που γίνονται αφού χρησιμοποιούμε κάποια δημόσια πισίνα,” έγραψε. “Ακόμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο νεαρός λευκός άνδρας στην είσοδο ένιωσε την ανάγκη να μας ενημερώσει ότι αυτήν την ώρα επιτρέπεται μόνο η κυκλική κολύμβηση. Εγώ απάντησα χαλαρά, “το γνωρίζω και για αυτό είμαστε εδώ.”

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Είμαι φοιτήτρια και προσεχώς κοινωνική ανθρωπολόγος. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ότι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.