El Principe: Η εξερεύνηση του γκέι υπόκοσμου σε μια φυλακή της Χιλής

Στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το βραβείο queer lion δόθηκε στην ταινία El Principe (The Prince), ένα ομοερωτικό δράμα που διαδραματίζεται στο καταπιεστικό περιβάλλον μιας Χιλιανής φυλακής την δεκαετία του ’70.

Ο εικοσάχρονος Jaime φυλακίζεται αφού μαχαιρώνει καταλάθος τον καλύτερο του φίλο μια βραδιά όπου και οι δύο έχουν καταναλώσει πολύ αλκοόλ.

Ενώ είναι ακόμα έγκλειστος, ψάχνει προστασία από έναν μεγαλύτερο συγκρατούμενο του, γνωστό και ως “Ο επιβήτορας”. Έτσι αναπτύσσεται ένα κρυφό ειδύλλιο ανάμεσα σε αυτό το απροσδόκητο ζευγάρι, μέχρι η βίαιη εξουσία να εισβάλλει μέσα στην φυλακή και να απειλήσει τον δεσμό τους.

Μια ιστορία αγάπης και επιβίωσης, το El Principe εξερευνά την αρρενωπή επιθετικότητα, την αντικρουόμενη αφοσίωση, και τις καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες. Είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο Artsploitation Films.

Δείτε:

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.




Δες και αυτό!