Επίθεση με μολότοφ σε ιστορικό κουήρ μπαρ στην Καλιφόρνια

28/07/2020
από

Επίθεση με μολότοφ δέχτηκε το ιστορικό κουήρ Main Street Bar and Cabaret, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να του βάλουν φωτιά, σπάζοντας επίσης και τα τζάμια της επιχείρησης η οποία ήταν ήδη κλειστή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ιδιοκτήτες της 62χρονης επιχείρησής στους θορυβήθηκαν από την φρικτή επίθεση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Οι ερευνητές της επίθεσης δήλωσαν ότι αυτό που σταμάτησε το μαγαζί από το να καεί ολόκληρο μαζί με τα άτομα που μένουν στο κτίριο ήταν ότι τα μπουκάλια της μολότοφ ήταν από άθραυστο υλικό σύμφωνα με το Stu News Laguana.

Εικόνα από το σπασμένο τζάμι του μαγαζιού

Πέντε μολότοφ βρέθηκαν μέσα σε χάρτινες σακούλες από τις αρχές, ενώ 7 παράθυρα του μαγαζιού έσπασαν. Μέσα στις μολότοφ υπήρχε άγνωστο υγρό σύμφωνα με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Laguna Beach, Jim Cota.

“Τα μπουκάλια είχαν επίσης και καμένα φιτίλια. Δεδομένο του ότι ήταν από άθραυστο υλικό, αυτές οι συσκευές – μολότοφ- δεν έσκασαν ή δημιούργησαν φωτιά.“, είπε ο Cota

Όπως δήλωσε μια από τους ιδιοκτήτες, Wendy Nelson, τα κουήρ μαγαζιά προσφέρουν στους θαμώνες την αίσθηση του “ανήκειν” πιο πολύ από τους δεσμούς αίματος, και ελπίζει οι εγκληματίες να καταλάβουν την ζημιά που θα προκαλούσαν στην κοινότητα αν η επίθεσή τους είχε πάει όπως την σχεδίαζαν.

“Βρίσκουμε την καταστροφή αυτής της εβδομάδας στο Main Street Bar, το οποίο είχε ανοίξει το 1958, με επτά σπασμένα τζάμια και τις μολότοφ μέσα στον χώρο όχι κάτι παραπάνω από ένα παιδιάστικο μίσος για τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι την ζωή τους.”




Δες και αυτό!