Πόλη “εκδικείται” ανθοπωλείο που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει γκέι ζευγάρι

27/07/2020

Μια μικρή πόλη στην Αλάσκα ψήφισε ομόφωνα έναν νέο νόμο που προστατεύει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από διακρίσεις μετά από την άρνηση ενός ανθοπωλείου να φτιάξει μπουκέτα για έναν γκέι γάμο.

Η πόλη Ketchikan, με πληθυσμό 8.289 κατοίκους είναι μια παραλιακή πόλη στην Αλάσκα, γνωστή για την άγρια ζωή της και είναι πλέον επίσημα η τέταρτη πόλη της Αλάσκα που περνάει ένα μεγάλο νόμο κατά των διακρίσεων για τους ΛΟΑΤ+ κατοίκους του.

Η νομοθεσία πέρασε ομόφωνα και από τα 7 μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μετά την άρνηση του ανθοπωλείου Heavenly Creations να εκτελέσει παραγγελία για έναν ομόφυλο γάμο.

Η νομοθεσία ακολουθεί τα χνάρια της ιστορικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία κάνει παράνομη την απόλυση ΛΟΑΤΚΙ ατόμων λόγω της ταυτότητας τους – και την επεκτείνει απαγορεύοντας τις διακρίσεις προς ΛΟΑΤΚΙ άτομα στη στέγαση και στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Η Heather Dalin, ανθοπώλης και ιδιοκτήτρια του Heaven Creations, αρνείται ότι έκανε κάποια διάκριση, λέγοντας ότι ο ομόφυλος γάμος “παραβιάζει την αλήθεια του θεού”.

“Προσωπικά έχω φτιάξει και παραδώσει αρκετά μπουκέτα για μέλη της ΛΟΑΤΚ κοινότητας για διάφορες περιστάσεις”, δήλωσε στις 2 Ιουλίου στην συνέλευση του συμβουλίου. “Δεν κάναμε και δεν κάνουμε διακρίσεις”.

Συνέχισε όμως ξεκαθαρίζοντας ότι το να την αναγκάζουν να κάνει ένα μπουκέτο για έναν ΛΟΑΤ+ γάμο παραβιάζει το δικαίωμά της να εξασκεί τα θρησκευτικά της πιστεύω.

“Όσο αφορά στο ιερό μυστήριο του γάμου, ο λόγος του θεού είναι ξεκάθαρος”, ξεκαθάρισε η Dalin.

Αφού άκουσε της ενστάσεις της, το συμβούλιο της πόλης του Ketchikan πέρασε τους νόμους κατά των διακρίσεων.




Δες και αυτό!