Η (σύντομη) ιστορία του Bareback Sex

22/07/2020
από

Το Bareback sex αναφέρεται σε πρωκτική, κολπική ή στοματική διείσδυση που γίνεται χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Γενικά, όταν χρησιμοποιείται ο όρος, κάνει αναφορά σε μια συνειδητή και αμοιβαία απόφαση μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Το Bareback ως όρος ξεκίνησε από τους ομοφυλόφιλους και αφορούσε την πράξη ιππασίας ενός αλόγου χωρίς σέλα. Ο όρος έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990, όταν χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την απόφαση των ομοφυλόφιλων ανδρών να απέχει από τη χρήση προφυλακτικού στο σεξ.

Ο όρος χρησιμοποιείται και από τους ετεροφυλόφιλους και αναφέρεται απλώς στην πρακτική ενός άνδρα και μιας γυναίκας να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Αν αποφασίσει κάποιος να δοκιμάσει το Bareback σεξ, θα πρέπει να γνωρίζει τους κινδύνους που έχει.

Το πρωκτικό σεξ ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης ΣΜΝ από άλλους τύπους σεξουαλικής επαφής, επειδή τα τοιχώματα του πρωκτού είναι λεπτά και μπορούν εύκολα να υποστούν βλάβη, πράγμα που δε γίνεται πάντα αντιληπτό. Έτσι όποιο ΣΜΝ έχει ο ένας σύντροφος, μπορεί να μεταδοθεί στον άλλον ευκολότερα.

Το κολπικό σεξ χωρίς προφυλάξεις αποτελεί και αυτό τρόπο μετάδοσης οποιουδήποτε ΣΜΝ αλλά σαφώς ενέχει και την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Τέλος, το στοματικό σεξ είναι το είδος της σεξουαλικής επαφής που ακολουθείται συχνότερα η Bareback πρακτική, κυρίως λόγω της άσχημης γεύσης και αίσθησης του latex στο στόμα. Μια πρακτική που έχει σχετικά χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας για τη μετάδοση HIV και άλλων ΣΜΝ χωρίς όμως να είναι αμελητέος, καθώς ποσότητες HIV σε προσπερματικά και κολπικά υγρά οροθετικού ατόμου που δε βρίσκεται σε αντιρετροϊκή αγωγή, αρκούν για να μεταδοθεί.

από το Facebook του My Checkpoint

https://www.facebook.com/myCheckpointGR/posts/3130483037066825




Δες και αυτό!