Συμμορία 10 ανήλικων αγοριών επιτέθηκε σε δύο queer γυναίκες

20/07/2020
από

Θύματα μιας “απαίσιας και φρικτής” ομοφοβικής επίθεσης έπεσαν δύο queer γυναίκες από μια ομάδα 10 νεαρών αγοριών στο Surrey της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Surrey, η ομοφοβική επίθεση έγινε κοντά σε μια παιδική χαρά στο Farnham Park, στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής (12 Ιουλίου).

Η αστυνομία είπε ότι οι δύο γυναίκες δέχτηκαν λεκτική και σωματική επίθεση από “ένα γκρουπ περίπου 10 ατόμων, όλοι άντρες, ηλικίας 11 έως 14 χρόνων”.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό σαν έγκλημα μίσους και αναζητούν μάρτυρες.

Ο Mike Millward, μέλος της ομάδας αστυνόμευσης, δήλωσε: “Αυτή ήταν μια εντελώς απρόκλητη επίθεση σε δύο γυναίκες σε ένα δημόσιο μέρος εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους. Δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους τα εγκλήματα στο Surrey και ζητάω από οποιοδήποτε άτομο που ήταν στην περιοχή και είδε κάτι να μιλήσει”.

Ο Stephen Ireland, ιδρυτής και μέλος του Pride στο Surrey, έγγραψε στο Twitter: “Άκουσα γι αυτή την επίθεση για μέλη της κοινότητάς μας αποκλειστικά λόγω της σεξουαλικότητάς τους, είμαι έξαλλος!”.

“Στα θύματα, ζητάω συγνώμη, συγνώμη που αυτό το γκρουπ 10 περίπου νεαρών σας επιτέθηκε… Θα το πω όπως πραγματικά θέλω και πραγματικά δεν με νοιάζει τι θα πιστεύει κάποιο άτομο αυτή την στιγμή, το μήνυμα μου σε αυτούς που σας επιτέθηκαν: ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΙΣΙΑ, ΦΡΙΚΤΑ, ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ άτομα και όταν σας πιάσουν ελπίζω να τιμωρηθείτε από τον νόμο και να μάθετε για τον πόνο που προκαλέσατε!”

Την περασμένη χρονιά, τα έρευνές δείξανε ότι οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις έχουν διπλασιαστεί στην Αγγλία και την Ουαλία μεταξύ του 2014 και του 2018.




Δες και αυτό!