Τους non-binary δείκτες καλωσορίζει το Μέιν στα πιστοποιητικά γέννησης ατόμων

21/07/2020

Η πολιτεία Μέιν, των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκίνησε πλέον να εκδίδει πιστοποιητικά γέννησης με μη δυαδικούς δείκτες φύλου στο πεδίο του φύλου από την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την Τρίτη 14 Ιουλίου – η οποία ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Non-binary Ατόμων – οι κάτοικοι της πολιτείας του Μέιν, μπορούν να ζητούν την έκδοση του πιστοποιητικού γέννησής τους με το διακριτικό “X” αντί για “M” για άντρες και “F” γυναίκες.

Σύμφωνα με το site του γραφείου του κυβερνήτη, ενήλικα άτομα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μη δυαδικό δείκτη στο πιστοποιητικό γέννησής τους καταθέτοντας μια φόρμα και μια “ατομική υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν το πιστοποιητικό τους να ευθυγραμμιστεί με την ταυτότητα φύλου τους.”

Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα για το ανήλικο τέκνο τους αφού καταθέσουν “μια δήλωση ενός εξουσιοδοτημένου γιατρού ή παρόχου ψυχικής υγεία ο οποίος θα επιβεβαιώνει ότι η αλλαγή -στα έγγραφα- του φύλου του ατόμου συμφωνεί με την ταυτότητα φύλου του ατόμου”.

Επίσης οι γονείς μπορούν να επιλέξουν την “non-binary επιλογή” στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους κατά την γέννησή του και να το ενημερώσουν αργότερα αν χρειαστεί.

“Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν μεγάλες αλλαγές στις ζωές των τρανς ατόμων σαν και εμένα και στις ζωές των ατόμων που δεν είναι αποκλειστικά άντρες ή γυναίκες”, δήλωσε η Gia Drew από το Equality Maine.

“Έχω ακούσει από τόσα πολλά άτομα, όπως επίσης και από γονείς τρανς και gender expansive νεολαίας, οι οποίοι εκνευρίζονται πάρα πολύ με την αναχρονιστική διαδικασία που υπάρχει. Ελπίζω τα νέα για αυτές τις απαραίτητες αλλαγές να φέρουν λίγο φως στους ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε”.

Άλλες πολιτείες που προσφέρουν τους μη δυαδικούς δείκτες στα πιστοποιητικά γέννησης περιλαμβάνουν την Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και το Κολοράντο.




Δες και αυτό!